Casa si gradina

Canapele extensibile: cât costă și unde le găsești pe cele mai potrivite

Fie că faci schimbări majore în locuință, fie că tocmai ai achiziționat un apartament sau o garsonieră și îți dorești piese de mobilier pe gustul tău, printre primele astfel de obiecte pe care le vei achiziționa va fi cu siguranță și o canapea. Și, dacă nu ești printre puținii norocoși pentru care spațiul în casă nu este o problemă, probabil te gândești la cumpărarea unei canapele extensibile, cea mai bună și mai practică soluție pentru cei mai mulți dintre noi.

 

Puțini își permit o locuință suficient de spațioasă care să ofere oricând suficiente locuri de dormit în cazul în care ai musafiri sau prieteni veniți în vizită. Așadar, o canapea extensibilă este cea mai bună variantă.

 

Cât te costă, însă, o canapea extensibilă? În primul rând, depinde de unde o cumperi. În al doilea rând, depinde dacă o vrei nouă sau second-hand. În al treilea rând, depinde de câte locuri vrei să aibă acea canapea. Și așa mai departe. După cum vezi, sunt mulți factori care pot influența prețul final al unei canapele extensibile.

Mai întâi, să presupunem că vrei să cumperi o canapea extensibilă nouă. Sincer, nici nu ți-aș recomanda altfel. Eventualele riscuri la care te expui nu justifică economia de bani făcută. De la cele de igienă la cele de funcționare defectuoasă a mecanismului de extensie.

 

Acum, vrei o canapea extensibilă de două locuri sau de trei sau mai multe. Recomandabil ar fi să aibă cel puțin trei locuri, pentru că diferența de preț nu e mare, iar ceea ce câștigi în confort și spațiu merită această mică diferență de preț.

 

Așadar, știm că vrei o canapea extensibilă nouă, de trei locuri. Să vedem acum și cât te-ar costa una.

Pe eMAG.ro găsești peste 2000 de modele de canapele extensibile sau nu. O canapea extensibilă decentă, de calitate, costă cel puțin 700 de lei, putând ajunge și până la 8500 de lei!


La Ikea, o canapea extensibilă decentă pornește de la circa 800 de lei dacă are două locuri și de la 1000 de lei, dacă are trei locuri, și poate ajunge până la circa 5000 de lei. La Kika, o canapea extensibilă de trei locuri de calitate începe de pe la 1500 de lei, putând ajunge și la 4000 de lei.


La Elvila, o canapea extensibilă de minimum trei locuri costă cel puțin 1600 de lei, putând ajunge chiar și la 4600 de lei. La Mobexpert, canapelele extensibile de trei locuri pornesc de la circa 700 de lei, oprindu-se la 7500 de lei. La Dedeman, o canapea extensibilă de trei locuri acceptabilă costă cel puțin 900 de lei, putând ajunge până la 3500 de lei.


 

Așadar, ținând cont de prețurile la canapele extensibile amintite mai sus și considerând că nu vrei s-o cumperi chiar pe cea mai ieftină, dar cu siguranță nici pe cea mai scumpă, se pare că o alegere mai mult decât decentă și sigură, ar costa maximum 1500 de lei. Un preț nu neapărat mic, dar la durata de viață a unei canapele extensibile, acest cost se va amortiza cu siguranță în timp.