Casa si gradina

Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un frigider side by side

Cu o capacitate cuprinsă între 550L și aproximativ 800L, frigiderele alăturate sau side by side sunt, ca să spunem simplu, mari. Disponibile într-o gamă de finisaje elegante, acești giganți au o secțiune congelator în stânga, lângă o secțiune frigider în dreapta.

 

În afară de capacitatea uriașă, marele avantaj al acestui stil de frigider side by side este că face la fel de ușor accesul la alimentele proaspete și congelate. Cele mai des utilizate articole pot fi depozitate la nivelul ochilor, în timp ce alimentele și băuturile pentru depozitare pe termen lung pot fi păstrate pe rafturile inferioare.

 

Dezavantajul este că, deoarece compartimentele sunt relativ înguste, este mai dificil să depozitați articole mari, cum ar fi platourile și cutiile de pizza. Și în funcție de aspectul bucătăriei dvs., acestea pot fi greu de amplasat. Când vă măsurați bucătăria, va trebui să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru ca ușile să se deschidă corect, înainte de a face o achiziție.

 

Un alt lucru de reținut este cu cât frigiderul este mai mare, cu atât va consuma mai multă energie. Prin urmare, este important să luați în considerare ratingul stelelor energetice, atunci când faceți cumpărăturile.

side by side by EMAG
Frigider side by side by emag.ro

 

Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că aveți frigiderul side by side potrivit pentru nevoile dvs.

 

Frigiderele alăturate variază de la 560L la peste 800L. În general, orice frigider cu o capacitate de peste 500L ar trebui să fie adecvat gospodăriilor cu aproximativ 4 adulți. Rafturile reglabile sunt o caracteristică bună de luat în considerare, deoarece le puteți scoate, dacă este necesar, pentru a maximiza capacitatea de depozitare a frigiderului.

 

Rețineți că cu cât frigiderul este mai mare, cu atât va consuma mai multă energie. Așa că alegeți cu atenție și asigurați-vă că achiziționați frigiderul cu cea mai potrivită dimensiune pentru gospodăria dvs. Dacă alternați între două dimensiuni, vă recomandăm întotdeauna să o alegeți pe cea mai mare, deoarece nu există nimic la fel de frustrant ca să nu puteți băga totul în frigider. În plus, dacă așteptați oaspeți, aveți nevoie de un pic de spațiu suplimentar.

 

Și, ca și în cazul oricărei achiziții majore de electrocasnice, asigurați-vă că vă măsurați bucătăria înainte de a lua o decizie. Nu uitați să luați în considerare și punctele de acces; va trebui să se potrivească printr-o ușă sau să urce o scară? Nu doriți să cumpărați un frigider nou doar pentru a descoperi că nu îl puteți băga în bucătărie.

 

Alte caracteristici de luat în considerare sunt:

 

  • Clasa energetică: Simțul comun dictează faptul că, cu cât este mai mare capacitatea frigiderului, cu atât va consuma mai multă energie; motiv pentru care este important să alegeți frigiderul potrivit pentru nevoile dvs. Un alt lucru de care trebuie să fiți atent este tipul de frigidere care dispun de moduri Eco sau Holiday, care ajută la economisirea energiei, în perioadele în care frigiderul nu este utilizat la fel de des.

 

  • Uși din oțel inoxidabil: Aspectul din oțel inoxidabil a devenit popular în ultimii ani, deoarece este elegant și curat. Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele oțelului inoxidabil este că este predispus la colectarea amprentelor digitale și a petelor. Unele mărci combat această problemă cu oțel inoxidabil „rezistent la amprente” sau oțel inoxidabil periat. Alte modele vin cu un kit special de curățat din oțel inoxidabil, pentru a vă menține frigiderul strălucitor și frumos. Rețineți că modelele cu finisaje din oțel inoxidabil de înaltă calitate sunt nemagnetice; deci nu veți putea să lipiți magneți de ușa frigiderului. Majoritatea ușilor frigiderului sunt ușor curbate, cu toate acestea, unele modele de vârf au fronturi perfect plane, pentru a crea o estetică modernă. Cu toate acestea, aspectul din oțel inoxidabil nu este pe gustul tuturor, motiv pentru care frigiderele side by side sunt disponibile și pe alb, inox, argintiu și negru.