Casa si gradina

Greșeli pe care oamenii le fac atunci când amenajează o bucătărie

Proiectarea bucătăriei de vis nu este mare lucru, dar nici treabă ușoară dacă vrei să iasă o operă de artă. De la gătit și socializarea cu familia, până la oferirea unui spațiu de stocare amplu și a unui flux de lucru practic, bucătăriile noastre trebuie să fie un spațiu multifuncțional, deci este important să îți iasă un aspect și o funcționalitate corectă.

Înainte de a vă arunca cu capul într-o renovare de bucătărie, există o întreagă serie de pași greșiți de evitat dacă vrei să economisești timp, bani și stres. Iată care sunt.

Blocarea căilor de acces


Când proiectezi bucătăria ideală, este important să iei în considerare și planul general al proprietății. Unele bucătării sunt drumuri către alte camere din casă, astfel că accesul trebuie să fie o prioritate. Dacă ai un spațiu îngust cu care trebuie să lucrezi în bucătărie, asigură-te că mobila bucătărie nu împiedică trecerea prin cameră. Mobila bucătărie simplificată și ușile glisante care se încastrează în perete, mai degrabă decât să se balanseze, sunt o modalitate excelentă de a profita la maximum de un spațiu limitat.

Pardoseală greșită


Bucătăriile sunt zone ocupate, cu trafic intens, deci trebuie să selectezi o pardoseală dură și rezistentă, cu un finisaj antiderapant. Materialele subțiri și ieftine nu vor rezista, mai ales atunci când suportă greutatea aparatelor masive, gen un frigider de la Emag. Materialele impermeabile, rezistente la trafic și pete sunt o alegere excelentă pentru pardoselile de bucătărie care să reziste testului timpului.

Nu planifici o cămară


Dacă ai o mulțime de spațiu liber în bucătărie, planifică amenajarea de mobilă bucătărie precum un dulap înalt de tip cămară. Această soluție de depozitare pentru alimentele uscate și conservate sunt o modalitate excelentă de a menține bunurile organizate pe termen lung.

Uiți de panoul splashback


Nu subestima niciodată importanța unui panou de protecție splashback de calitate. Nu numai că protejează pereții de mizeria care sare de pe aragaz, dar culoarea, materialul și finisajul pot face ca bucătăria să arate grozav.

Îți lipsește hota


Ventilația este deosebit de importantă în bucătării, în special în cele în plan deschis, deoarece mirosurile de gătit pot persista și pătrunde în mobilier. În plus, excesul de umiditate poate duce la mucegai și umezeală. Asigură-te că planifici să instalezi o hotă deasupra aragazului, cu un ventilator extractor pentru a evita mirosurile învechite. Un extractor va transporta particulele din aer în exterior, în timp ce un design fără conductă va recircula aerul printr-un filtru de carbon.

 

Pentru combine frigorifice, frigidere, hote sau chiar tigai grill si cafea, asteapta ziua cea mare: