IT si tehnologii

Samsung vrea sa readuca pe piata telefoanele cu baterie detasabila

 

Dacă ne aducem aminte, cu doar câțiva ani în urmă, telefoanele mobile inteligente pe care le cumpăram obișnuiau să aibă partea din spate detașabilă. Acest lucru ne permitea să schimbăm bateria dispozitivului mobil cu ușurință. Dacă mai aveai o baterie de rezervă la dispoziție, era o schimbare indispensabilă pentru autonomia smartphone-ului la 100%. O lume de posibilități.

 

A trecut, însă, ceva vreme de când nu am mai văzut astfel de telefoane. Dar Samsung pare să își dorească să le readucă pe piață. Sud-coreenii vor să reînvie telefoanele mobile cu bateria detașabilă odată cu lansarea unui astfel de model, cu aceste caracteristici, pe piață. Asta ar fi, cel mai probabil, una din marile surprize ale anului 2020 pe piața telefoanelor mobile inteligente. Să nu ne facem, însă, iluzii. Cel mai probabil nu va fi, deocamdată, un telefon high-end, ci mai degrabă unul mid-range sau din gama low-cost. Schimbarea bateriei la un smartphone Samsung S9:

 

Acest lucru a fost făcut public de un „leak” al Sammobile, iar telefonul care ar urma să aibă baterie detașabilă este botezat intern cu numele SM-A013F.

 

Samsung S9 – oferte emag.ro

 

Acest nume ar putea să facă referire la Samsung Galaxy A10 – cel mai bine vândut telefon mobil al anului 2019 – sau la una din variantele sale. Chiar dacă acest lucru nu este încă cert, până când nu vom vedea lansarea acestui telefon mobil, nu vom ști exact familia și gama de care aparține.

 

Motivul pentru care va fi un telefon low sau mid-range este că, dacă ar apărea un flagship cu baterie detașabilă, acest lucru ar interveni asupra design-ului smartphone-ului, or marii producători nu sunt dispuși să facă niciun fel de compromis aici. Deci nici Samsung.

 

emag.ro ofera acum smarphone Samsung Galaxy S9 la super oferta! Pentru cei care vor mai mult, alegeti Samsung S20 Ultra!

 

Cu trecerea timpului, s-a căutat ca fabricarea smartphone-urilor să ducă la produse cât mai compacte posibil, pentru ca, ocupând mai puțin spațiu, să adăpostească cât mai multe componente și subansambluri, ceea ce a dus până la un telefon ca Samsung Galaxy S20+, care este o autentică bijuterie.

 

Problema este că faptul că bateria va deveni detașabilă implică un dispozitiv cu o parte posterioară din plastic sau de o calitate mai slabă decât ne-a obișnuit Samsung în ultimii ani. Asta sau design-ul va suferi destul de mult, ceea ce, așa cum am spus, ar fi de neconceput pentru un telefon high-end. Mai ales într-o eră în care design-ul a ajuns unul din principalii factori diferențiatori între modele și branduri de smartphone-uri.

 

Deși, pe de altă parte, în mod tradiționam am văzut destui utilizatori pe care o baterie detașabilă i-ar interesa mult, chiar dacă asta ar însemna o construcție mai proastă a terminalului. Mulți utilizatori ar sacrifica design-ul în favoarea unei mai bune autonomii și o mai ușoară metodă de schimbare a bateriei acasă.

 

Multe telefoane mobile inteligente care se „degradează” o fac tocmai la capitolul autonomie, iar dacă prin schimbarea bateriei prelungești viața smartphone-ului, parcă merită să nu ai chiar cel mai frumos telefon din lume, nu?