iphone-se-40
IT si tehnologii

Zvon: iPhone SE se pregateste de a doua generatie in 2018

iPhone SE este smartphone-ul care s-a mulat perfect pe nostalgia fanilor care au preferat modelele lansate pe vremea lui Steve Jobs. Dar, spre deosebire de noul Nokia 3310, iPhone SE a fost și este o mică bijuterie tehnologică. Având imaginea unui iPhone 5S și puterea de procesare a mult apreciatului iPhone 6S, iPhone SE s-a bucurat de o popularitate imensă.

 

A fost anunțat în martie 2016 și lansat la câteva zile după. Un an mai târziu, Apple a actualizat modelul prin dublarea memoriei de stocare. În rest, specificațiile au rămas la fel ca în 2016. La aproape doi ani după lansarea primului iPhone SE, încep să apară zvonuri legate despre a doua generație.

 

Primul dintre ele este legat de disponibilitate. Zvonurile dau ca certă lansarea în prima jumătate a anului, ceea ce are sens din cel puțin două puncte de vedere. În primul rând, luna martie, cea în care a fost lansat iPhone SE, se află la jumătatea ciclului de viață a modelelor lansate în septembrie. Un nou model anunțat în martie ar da atât fanilor, cât și presei despre ce să vorbească.

Oferte de iPhone SE gasiti online in magazine precum eMag.ro!

Al doilea motiv pentru care prima jumătate a anului, dar mai ales luna martie este potrivită pentru lansarea noului iPhone SE ține de Mobile World Congres. Acesta este un eveniment ținut pe parcursul mai multor zile în Barcelona, la final de lună februarie. Acesta reprezintă cea mai mare conferință dedicată producătorilor de telefoane mobile, majoritatea dintre ei alegând să anunțe vârfurile de gamă cu ocazia acestui eveniment. Mai mult, perioada de desfășurare a conferinței este chiar la final de februarie, împingând apariția pe rafturi a modelelor anunțate chiar în luna martie. Ce moment mai bun poate prinde Apple?

Un alt zvon menționează utilizarea sticlei pe spatele telefonului. Generația 2017 de iPhone-uri a trecut în masă la încărcarea wireless, așa că motivul pentru care noul iPhone SE poate copia această măsură este includerea încărcării wireless. Pentru că această funcție nu se află decât la stadiul de zvon, putem presupune că, în buna tradiție iPhone SE, încărcarea wireless nu va beneficia de tehnologia fast charging.

 

Una dintre marile enigme reprezintă procesorul ce va alimenta următoarea generație de iPhone SE. Prima generație a venit echipată cu procesorul A9, același care se afla pe vârful de gamă Apple – iPhone 6S. Acest lucru a permis ca toate aplicațiile și toate funcțiile să se miște cu aceeași viteză. De asemenea, acesta a fost și principalul motiv pentru care unii utilizatori au ales un iPhone SE în detrimentul unui iPhone 6S. Cu toate acestea, unele zvonuri indică includerea procesorului A10, cel care a stat la baza iPhone 7 și 7 Plus. Dacă va fi cazul, nici atunci performanțele nu vor fi de neobservat.

 

Cu toate acestea, cea mai mare enigmă rămâne design-ul. iPhone SE este un iPhone 5S pe steroizi. Odată cu noile tehnologii și cu noua linie de design, putem doar să ne imaginăm cum va arăta noul smartphone compact pe care Apple îl va lansa, cel mai probabil, în perioada martie – aprilie a acestui an.