Sanatate

Ce parere au specialistii despre lentilele de contact

Tocmai ai fost diagnosticat de catre medicul tau oftalmolog cu o afectiune oculara, usoara sau intr-o forma ceva mai severa si inclini in a opta pentru traditionalii ochelari de vedere sau pentru noile modele de lentile de contact? Preferi solutiile rapide, confortabile si practice, care sa iti garanteze, in acelasi timp, atat o vedere impecabila, cat si mentinerea sanatatii functiei vizuale? Tu ce stii despre avantajele oferite de catre o pereche de lentile Air Optix? Prin ce se fac remarcate acestea in intreaga lume?

In ultimii ani, in lumea medicala au circulat tot felul de zvonuri, unele pertinente si documentate, altele emise pur si simplu din auzite, legate de utilitatea accesoriilor oftalmologice. Intrebuintarile si beneficiile unui set de accesorii oftalmologice moderne de ultima generatie sunt multiple, mai ales atunci cand vine vorba despre inlaturarea intr-o clipa a intregii pleiade de simptome cu care se confrunta omul modern.

De-a lungul timpului, s-a conturat perceptia generala potrivit careia ochelarii de vedere reprezinta, practic, unica solutie viabila pentru a corecta, din pripa, erorile de refractie, care, nu de putine ori, afecteaza in mod negativ, atat performantele scolare, cat si cele de la locul de munca.

Daca nu sunt utilizati din motiv pur estetic sau pentru a ne proteja de radiatiile solare, ochelarii trebuie alesi sub stricta indrumare a medicului oftalmolog, care va indica, atat dioptria, tipul lentilei (sfera sau cilindrica), axul, cat si distanta pupilara. In cazul achizitiei lentilelor de contact, sunt necesare dioptriile si in special axul, lucru valabil indiferent de brand sau marca produselor oftalmologice!

Sursa stire curierulnational.ro – cititi articolul integral!