Lifestyle

Cum să alegeți aparatul de tuns barba potrivit

Fiecare aparat de tuns barba are propriile sale proprietăți unice. Diferite lungimi de bărbierit, diferite opțiuni de styling sau o durată de viață foarte lungă a bateriei, de exemplu. Ce aparat de tuns vi se potrivește cel mai bine depinde de preferințele dvs. În acest articol vom explica fiecare proprietate și ce puteți face cu ea.

 

Există multe tipuri de aparate de tuns barba. Înainte de a cumpăra un aparat de tuns barba, este important să vă puneți următoarele întrebări:

  • De câte lungimi de bărbierit aveți nevoie?
  • De ce lungimi de bărbierit aveți nevoie?
  • Ce tip de barbă doriți să modelați?
  • Doriți să folosiți aparatul de tuns la duș?
  • Doriți un model cu fir sau unul fără fir?
  • Luați adesea aparatul de tuns cu dumneavoastră în vacanță?
  • Doriți o mașină de tuns care să fie foarte ușor de utilizat?

 

Unele aparate de tuns barba au atașamente separate pentru pieptene, fiecare cu o lungime diferită. Alte aparate de tuns au o lungime reglabilă pe aparatul de tuns propriu-zis sau cu un accesoriu de pieptene reglabil cu mai multe lungimi. Avantajul unui pieptene reglabil este că nu trebuie să schimbați pieptenele pentru fiecare lungime. Cu cât sunt mai multe lungimi de bărbierit, cu atât puteți varia mai mult lungimea bărbii. Cu cât sunt mai mici creșterile dintre lungimile de bărbierit, cu atât mai precis puteți crea o estompare între părul de barbă mai scurt și mai lung.

 

Lungimea minimă și maximă de bărbierit a unui aparat de tuns barba determină rezultatul unui aparat de tuns barba. Dacă doriți o barbă scurtă și stufoasă, o lungime de bărbierit de 0,5 până la 1 mm este potrivită. Pentru o barbă mai lungă, este suficientă o lungime minimă de bărbierit de 3 mm. Dacă preferați o barbă medie sau lungă, alegeți o lungime minimă de 10 mm. Notă: pentru bărbile mai lungi, vă recomandăm o lungime maximă de bărbierit de 20mm sau mai mult.

 

Toate aparatele de tuns barba vă scurtează părul din barbă. Doriți un rezultat aproape neted sau doriți să creați linii și detalii elegante? Dacă puteți face asta cu aparatul de tuns barba depinde de accesorii și proprietăți. Aparatele de tuns care sunt potrivite pentru un rezultat aproape neted au un accesoriu de bărbierit sau o lamă de ras inclusă. Pentru contururi și detalii, cum ar fi perciunii și părul de pe gât, aveți nevoie de o mașină de tuns barba cu un dispozitiv de tăiere de precizie, cum ar fi un aparat de ras Philips. Uneori, acest trimmer de precizie este încorporat în mâner. La alte aparate de tuns, este inclus separat.

 

Puteți clăti ușor și rapid un trimmer complet clătibil sub robinet. Unele trimmere au doar un cap rezistent la apă. Deci, cu acele aparate, clătiți doar lamele sub robinet. Există, de asemenea, aparate complet rezistente la apă pe care le puteți folosi sub duș. Asta este util doar dacă nu aveți nevoie de oglindă și vreți pur și simplu să vă tundeți rapid barba scurtă.

 

Vă place libertatea totală de mișcare atunci când vă tundeți barba chiar si cu un aparat profesional? Un aparat de tuns barba cu baterie reîncărcabilă este potrivit pentru dvs. Dezavantajul este că trebuie să îl încărcați uneori. Aparatele de tuns barba care funcționează pe rețeaua electrică nu trebuie încărcate niciodată. Dezavantajul este că sunteți mereu legat de o priză. Unele aparate de tuns funcționează atât cu fir, cât și fără fir. Acest lucru vă oferă avantajele unei baterii fără să fie o problemă dacă uitați să o încărcați.