IT si tehnologii

Huawei Mate 20 Lite este in continuare o alegere excelenta de smartphone

Deși a împlinit de curând un an de la lansare, Huawei Mate 20 Lite încă ține steagul sus în categoria telefoanelor ,,mid-range” produse de compania chinezească. Dacă ținem cont de specificațiile tehnice ale lui și de faptul că prețul de cumpărare a scăzut cu aproape 40% față de momentul lansării, vorbim deja despre un terminal extrem de atractiv pentru potențialii beneficiari. Ce avem de descoperit la acest telefon?

La prima ,,întâlnire”, Huawei Mate 20 Lite impresioneaza prin aspect, calitatea materialelor și a finisajelor.

Huawei Mate 20 lite este construit din sticlă, cu două suprafețe perfect plane și simetrice, legate între ele printr-o ramă metalică. La culori, telefonul vine pe negru, pe auriu platinat și albastru safir cu posibilitatea de a alege în funcție de gusturile fiecăruia.

Ca și dimensiuni, Huawei Mate 20 Lite, măsoară 158,3 mm înălțime, 75,3 mm lățime și doar 7,6 mm grosime. Deși cântărește doar 172 de grame, dispune de o baterie de 3750 mAh, suficientă pentru o utilizare de lungă durată.

Huawei Mate 20 Lite este dotat cu cameră dublă pe spate, poziționate vertical împreună cu senzorul de amprent, în partea de centru-sus a telefonului. Camerele au o rezoluție de 20, respectiv 2 megapxeli, cea din urmă ajutând la realizarea efectului ”de portret”. Cei de la Huawei afirmă că camera folosește AI pentru a recunoaște peste 500 de scenarii din 22 de categorii distincte. Camera frontală are un senzor principal de 24 de megapixeli și un altul secundar de 2 megapixeli. De asemenea, folosind AI (inteligenta artificiala), poate recunoaște peste 200 de scenarii individuale din 8 categorii, dar și pentru Qmoji, versiunea de emoji personalizat al celor de la Huawei.

Din punct de vedere al performanțelor, Huawei Mate 20 Lite vine cu un procesor octacore, chipset Kirin 710 și 4 GB de memorie RAM. La achiziție, acesta vine la bază cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo, peste care a fost aplicată inferfața proprie a celor de la Huawei, EMUI, versiunea 8.2. Din fericire, la IFA Berlin, anul acesta, cei de la Huawei au anunțat că noua versiune de Android, Android 10, va fi disponibilă și pe smartphone-urile lor. Huawei Mate 20 Lite va primi update-ul până în primăvara viitoare.

 

Astfel, având în vedere specificațiile, dar și prețul de vânzare al lui Huawei Mate 20 Lite, acest telefon reprezintă în continuare o alegere excelentă, mai ales acum când va primi și noul update de soft.