Fără categorie

Cum sa utilizati corect placa de par – 7 sfaturi

Folosirea placi pentru îndreptatul părului zilnic (sau cel puțin de câteva ori pe săptămână) este ceva din ce în ce mai des întâlnit în rândul multor femei. Dacă sunteți una dintre ele, este posibil să vă îngrijoreze sănătatea părului.

Și știți deja că supunerea părului la placa de intins parul îl poate slăbi, usca și deshidrata, determinându-l să-și piardă vitalitatea, mai ales dacă nu este folosita corespunzator. Este important si sa stiti sa alegeti cele mai bune placi de par.

Cu toate acestea, dacă utilizați bine placa de îndreptat părul, veti putea împiedica părul să sufere mai mult decât este necesar și îl puteți proteja de daunele pe care acest obiect le poate provoca firelor de păr, obținând în același timp cel mai bun rezultat pentru coafura dvs. Câte dintre aceste lucruri faceți de obicei când vă aranjati părul?

Inainte sa iti intinzi parul. Sfaturi utile

 

Trebuie să vă ganditi in a proteja părul de căldură și a vă asigura că părul dvs va suferi cât mai puțin posibil.

Descalceste bine părul

Este foarte important ca părul dvs. să fie foarte moale și să nu se încurce înainte de a începe să treceti placa, pentru a evita ruperea și slăbirea firului de păr.

Parul trebuie sa fie bine uscat

Uneori, în grabă, poți face greșeala de a-ți aranja părul cât este ud. Acest lucru vă poate deteriora interiorul firului, slăbind fibra și provocând uscarea și deshidratarea mai rapidă.

Asigurați-vă că atunci când vă aranjati părul,  nu iese abur: asta înseamnă că părul nu este foarte uscat și că trebuie să îndepărtați umezeala înainte de a continua.

Folositi un protector impotriva caldurii

Este fundamental. Ca inainte de a aplica cea mai buna placa pe par, este foarte important să aplicați un agent de protecție împotriva căldurii, un ulei, spray sau ser profesional, pentru a evita aplicarea căldurii direct pe păr și pentru a-l păstra cât mai protejat posibil.

Odată ce părul tău este gata să fie aranjat, trebuie sa sti :

Separati parul in suvite

Pare evident, dar uneori uităm să împărțim bine părul în fire, ceea ce poate face ca părul să nu se aranjeze ok și să treci placa prin același loc, in loc de mai multe suvite; se încurcă ușor și se încurcă în timp ce-l aranjezi etc.

Treci usor cu placa prin suvita/manunchiul de par

Este o greșeală foarte frecventă când ne indreptam părul: încercăm să apăsăm placa sau să tragem cu mai multă forță gândindu-ne că rezultatul va fi mai bun în acest fel. Cu toate acestea, ceea ce facem de fapt este să deteriorăm considerabil părul și să ranim scalpul, ceea ce determină slăbirea rădăcinii părului, accelerând căderea acestuia și pierderea flexibilității.

Treceti-o doar o data prin fiecare suvita

O altă greșeală obișnuită atunci când ne aranjam părul este să parcurgem rapid fiecare suvita, dar de câteva ori, ceea ce face ca structura părului să sufere mult mai mult decât este necesar. Este mai bine să faceți o singură trecere, mai lentă și mai lină, decât patru sau cinci în aceeași zonă.

Atentie la temperatura placi!

Dacă sunteți una dintre cele care folosesc placa temperatura maximă, nu mai faceți acest lucru. Nu prin setarea mai mare veți obține un rezultat mai bun, dar vă veți usca și vă veți deteriora mult mai mult părul.

 

În mod ideal, utilizați placa la o temperatură cuprinsă între 180 și 200 de grade, cu care puteți obține cu ușurință rezultatul pe care îl căutați.

Daca te intereseaza sa vezi un top zece a celor mai bune placi de par il poti gasi aicea : Topzece10