Comunicate de presa

Cum se intretine corect o combina frigorifica

O bucătărie nu este niciodată completă fără o combina frigorifica. Pe măsură ce vara devine din ce în ce mai călduroasă, îți vei dori din ce în ce mai mult un aparat care să îți răcească instant berea sau care să prepare rapid înghețata pentru oaspeți. Cu sute de funcții disponibile, uneori poate fi greu să alegi o combina care să se potrivească in bucataria ta, astfel încât să nu te trezești cu caracteristici de care nu ai nevoie, însă să îți lipsească tocmai cele esențiale. 


Cum poti prelungi durata de viata a unei combine, fii atent la sfaturile de mai jos:


Protejează combina frigorifică de surse de căldură

Păstrând combina departe de aerisiri, aragaz, mașina de spălat vase și lumina directă a soarelui de la o fereastră, vei reduce utilizarea compresorului care încearcă să compenseze temperaturile exterioare ridicate.

Atenție la mancarea calda

Lasă mâncarea și resturile de mâncare să se răcească la temperatura camerei și învelește-le sau acoperă-le bine înainte de a le păstra la frigider sau in combina. Acest lucru reduce căldura din interiorul combinei frigorifice, ceea ce înseamnă că compresorul funcționează mai puțin.

emag
Combina frigorifica cu dozator

Deschide ușa mai rar

Prin deschiderea mai rară a ușii unei combine frigorifice, îmbunătățești automat eficiența aparatului.

Cât de des trebuie curățată o combină frigorifică? Cel mai bine ar fi zilnic, insa putina lume face acest lucru. De preferat sa curatati combina saptamanal, exista solutii speciale pentru curatare iar combine frigorifice puteti cauta chiar si online, cu transport direct la domiciliu!