IT si tehnologii

Tehnologia AI ajunge pe gama de televizoare LG

 

Marile conferințe dedicate electronicelor vin cu așteptări foarte mari din partea consumatorilor, iar marile brand-uri fac toate eforturile pentru a veni cu următorul produs vedetă. În cazul CES 2018, LG a făcut publică înainte de deschiderea oficială a porților noua gamă de televizoare inteligente. Spre deosebire de generațiile trecute, noile televizoare LG sunt echipate cu inteligență artificială nativă.

 

Spunem nativă, întrucât gamele din acest an vor veni și cu o selecție de asistenți virtuali deja cunoscuți publicului larg: Google Assistant și Alexa. Astfel, pe lângă accesul la numeroase aplicații, jocuri și servicii de streaming, noile televizoare LG vor putea deveni centrul unei case conectate la internet prin iluminat, sisteme de încălzire și răcire, precum și prin camere de supraveghere.

 

LG promite că tehnologia ThinQ este ceea ce amatorii de inteligență artificială își doresc. De aceea, o includ în modelele ce vor avea ca dotări, printre altele, ecrane OLED, un procesor puternic ce va putea reda imagini de până la 120 de cadre pe secundă, la o claritate superioară, tehnologie HDR și posibilitatea de a decoda semnalul audio Dolby Atmos. Cât privește rezoluțiile, noile televizoare LG vor fi prezentate atât în variantă Full HD, cât și UHD.

 

Prețurile nu au fost încă făcute publice, însă asta înseamnă un lucru foarte important: gama care se pregătește să-și încheie ciclul de un an va fi mult mai accesibilă. Dacă AI-ul nu vă surâde, atunci dotări precum un sistem de operare precum WebOS, capabil să redea filmele și serialele celor mai populare servicii de streaming, rezoluția 4K și sunetul clar vor putea ajunge în sufrageria voastră pentru sume mai mici.

emag
emag tv LG

Ar trebui să vă pară rău că ratați cea mai nouă generație de televizoare LG, întrucât producătorul coreean a luat multe premii de la ultimele conferințe CES. Așadar, calitatea va fi la loc de cinste, chiar în sufrageria voastră.