IT si tehnologii

Asus Zenfone 6: calitate superioară si preț excepțional

Acest telefon Android este foarte puțin cunoscut. În același timp, este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri lansate în 2019. Iată de ce.

În 2015, Asus lansa modelul Zenfone 2, cu 4GB de memorie RAM la prețul de numai 299 USD – un preț excepțional pentru atât de multă memorie, la vremea respectivă.

Patru ani mai târziu, Asus păstrează această tradiție a specificațiilor spectaculoase disponibile la un preț mediu. În timp ce alți producători au început să ofere modele ce costă mai mult de 1000 USD, Asus a reușit să mențină prețurile scăzute, oferind în același timp unele dintre cele mai bune telefoane de pe piață.

Iată ce face ca Asus Zenfone 6 (cunoscut și sub denumirea de Asus 6Z) să fie unul dintre cele mai impresionante telefoane la prețuri accesibile.

Mufa pentru căști, procesorul Qualcomm Snapdragon 855, camera flip 48MP, extensia cardului microSD și butonul dedicat acțiunilor rapide sunt doar câteva dintre aspectele care ar trebui să vă convingă.

Există câteva caracteristici care îi lipsesc acestui dispozitiv care pot deranja anumiți consumatori, dar lipsa lor se justifică prin prețul de achiziție mai redus față de alte modele din aceeași gamă. Încărcarea wireless și rezistența la apă ar fi fost o surpriză plăcută, dar trebuie ținut cont că majoritatea dispozitivelor de gamă medie nu au aceste caracteristici.

Asus Zenfone 6 este un telefon pe care il gasiti pe emag, dotat cu un încărcător de 18 W, un cablu USB-A la USB-C, o pereche de căști Asus albe și o carcasă de protecție moale. Husa are un decupaj pe spate pentru noua cameră flip-up.

Asus Zenfone 6 are un design curat, ce va atrage majoritatea consumatorilor. Camera cu flip cu aspect robotizat și accentele albastre îi oferă un aspect ceva mai modern decât alte telefoane precum Pixel 3.

Carcasa acestui dispozitiv este confecționată din sticlă Gorilla și are un cadru din aluminiu în jur. Are un aspect dur, premium, încât la început ați putea crede că este făcut de fapt din metal.

Acest telefon vine cu un număr generos de porturi și butoane. În partea dreaptă a dispozitivului, veți găsi un buton de pornire cu un accent albastru pentru a se potrivi cu logo-ul Asus pe spate, butoane de volum și un buton dedicat pentru acțiune rapidă. Acest buton este setat implicit pe Google Assistant, dar îl puteți schimba pentru a face o serie de lucruri precum realizarea unei capturi de ecran, deschiderea aparatului foto sau modificarea modului de sunet.

Nu există niciun buton în partea stângă a telefonului, dar veți găsi un slot dual-SIM pentru stocare extinsă. Partea inferioară a dispozitivului deține o mufă pentru căști, un port USB-C și un difuzor.

Partea din spate a telefonului găzduiește un cititor de amprente și un aranjament dual de camere. Acest sistem de camere este unul dintre punctele culminante ale dispozitivului. Se ridică fizic în partea de sus a telefonului, ceea ce i-a permis producătorului să mențină ecranul liber de margini și decupaje.

Acest dispozitiv nu are o clasificare IP oficială pentru rezistența la apă și praf, dar acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător. Orice telefon cu componente mobile, cum ar fi camera flip-up de pe Zenfone 6, este extrem de greu de realizat cu rezistență la apă.

 

În concluzie, Asus Zenfone 6 este un telefon potrivit oricărui consumator care își dorește funcții la un preț avantajos.

 

Telefonului Zenfone 6 îi lipsesc funcțiile de încărcare wireless și certificarea oficială de rezistență la apă, dar are multe caracteristici pe care utilizatorii le vor aprecia. Mufa pentru căști, spațiul de stocare extensibil, LED-ul de notificare și comutarea rapidă a acțiunilor sunt toate elemente suplimentare, construite pe o bază puternică stabilită de procesorul Snapdragon 855 și o doză sănătoasă de RAM.

 

Verificati si lista celor mai bune telefoane din 2020!

 

Specificații hardware:

190g
159,1 x 75,44 x 9,1 mm
Senzor de lumină ambientală
Dual-SIM
Mufă pentru căști
Cameră flip-up
Buton acțiuni rapide
Cititor de amprente montat în spate
Slot pentru carduri microSD

Specificații display:

Ecran LCD IPS de 6,4 inchi
Rezoluție 2.340 x 1.080, 403ppi
19,5: 9 aspect ratio
Sticla Gorilla 6

 

Ce credeti despre vanzarile telefoanelor 5G?