Casa si gradina

3 sfaturi de design pentru a face camera mai spațioasă

Casa – monument de arhitectură, acoperiș asupra capului, univers în care ești tu stăpân și te simți liniștit și protejat. Pentru fiecare ea are o valoare aparte și nimic nu poate înlocui senzația că acasă dispunem de securitate și liniște sufletească.

Felul în care amenajăm casa vorbește foarte multe despre caracterul, preferințele, dar și slăbiciunile noastre. În cazul în care casa nu ar fi imaginea familiei, ar exista pur și simplu un model șablon de case universale, pentru orice prototip. Dar, în acest caz, cu certitudine individualitatea fiecărui om s-ar pierde, căci fiecare element din casă se proiectează după trăsăturile stăpânilor. Nu poate o persoană cu statura de peste 1.80 să-şi instaleze uşi de 1.60 metri sau invers. Iată de ce, de obicei, suntem nevoiți să ajustăm propria locuință la obișnuințele, caracteristicile și cerințele cotidiene.

 

Acum, când problema imobilului îi preocupă din ce în ce mai mult pe tineri, întrebările despre design se plasează pe primele locuri în rating-urile subiectelor despre interior. Deseori, prețurile imobilului cu o suprafață importantă nu sunt pe buzunarul clasei sociale de mijloc. Familiile tinere, din ce în ce mai mult, dau preferință apartamentelor de tip studiou sau celor cu o cameră, dar automat apare o întrebare: Cum să conferi senzația de spațiu unei camere cu suprafață redusă? La această solicitare, designerii au realizat un ghid de idei originale pentru amenajarea unei camere mai puțin spațioase. Iată 3 sfaturi care vă vor ajuta să creați o atmosferă plăcută, dar și să adăugați camerei câțiva metri pătrați.

  1. Utilizați nuanțe calde de alb

După cum afirmă specialiștii, culoarea alb dă senzația de discontinuitate, de aceea ea face camera să pară mai mare. Totodată, ar fi o eroare de a folosi această nuanță în toată camera. Plasați o lampă pe stativ în apropiere de canapea. Suportul ei și anume tijele subțiri nu vor crea senzația de plinătate. Nu folosiți candelabre, ci înlocuiți-le cu leduri introduse în tavan. Înălțimea acesteia nu trebuie să depășească 1:3 din înălțimea peretelui. E important ca canapeaua, la fel ca și masa pe care o alegeți să nu fie prea înaltă, ca să obțineți cât mai mult spațiu deasupra ei. El poate fi completat cu picturi în care să domine linii verticale sau elemente de lemn pe care le puteți decora individual cu lacuri și vopsele în nuanță caldă.

 

  1. Dați preferință culorii ciocolatei și elementelor de decor de culoare aprinsă

Nu excludeți nici culorile închise. Îndrăzniţi să folosiţi o nuanţă maro atât pentru pereţi, cât şi pentru pardosea. Fiţi originali şi folosiţi cărămida. Diferite nuanţe de maro vor crea senzaţia de o contopire a culorilor şi vor ascunde senzaţia de margini abrupte. Această estompare de limite păcăleşte ochiul şi ne pare că spațiul e mai mare decât în realitate. Puteţi să adăugaţi obiecte de decor, dar neapărat din aceeaşi gamă cromatică. În aşa mod, poate fi utilizată şi culoarea albastră sau verde.

  1. Nu gresiei și faianței!

Pentru a rezolva problema spațiului, designerii ne propun, de asemenea, să folosim culoarea verde-galben pentru pereți, completând atmosfera cu elemente de decor foarte atractive. Roșu, bordo, albastru, verde marin sau maro sunt culorile perfecte pentru accesoriile care vor conferi camerei originalitate. Totuși, nu încercați să faceți abuz de mobilă sau decor, ci dați preferință minimalismului. De asemenea, nu folosiți gresie sau faianță, deoarece ele conferă camerei volum.

 

Cu siguranță, șiretlicurile pentru obținerea unui design neordinar nu se termină aici. Varianta aplicabilă depinde de mai mulți factori și anume amplasarea ușii și geamului, înălțimea camerei, dar și cerințele stăpânilor. Așadar, dacă sunteți în posesia unui apartament și suferiți de criză de spațiu, nu ezitați să accesați site-urile și forumurile de design interior pentru ca apartamentul de 35 de metri pătrați să vă pară mult mai spațios și stilat.