Sanatate

Nu toata lumea suporta lentilele de contact anuale!

Vine o vreme cand orice persoana care nu isi mai doreste sa poarte ochelari se gandeste la o pereche de lentile de contact care sa ii corecteze problemele de vedere. Iar cum vrei ca lentilele sa fie unele de calitate, care sa tina mult, este normal sa te gandesti sa iti cumperi o pereche de lentile anuale. Dar ce stim despre acest tip?

Ce trebuie sa stim despre lentilele cu purtare anuala


O pereche de lentile de contact anuale are avantajul de a fi mai durabila si mult mai rezistenta la depunerile proteice, ele trebuind inlocuite dupa un an de zile. De asemenea, sunt recomandate in special persoanelor care se confrunta cu astigmatism si care nu vor sa mai poarte ochelari sau care isi doresc sa incerce si altceva in afara ochelarilor de vedere clasici.

Lentilele cu purtare anuala te ajuta sa faci si economie la buget, pe termen lung, pentru ca nu trebuie sa fie schimbate la fel de des precum se intampla in cazul celorlalte tipuri. Exista o multitudine de lentile anuale, precum cele torice, ZERO 6 de la Optilen, Proclear Tailor Made sau Proclear Sphere.

Pro si contra


Nu numai punctele forte se remarca pentru aceste produse, pentru ca persoanele care isi doresc sa cumpere si sa poarte lentile de contact anuale trebuie sa stie ca existsa si dezavantaje in ceea ce le priveste. Mai exact, primul dezavantaj este legat de confortul pe care ti-l dau, pentru ca acestea nu sunt la fel de confortabile la purtare precum sunt cele cu purtare zilnica ori cele lunare.

Perioada de acomodare cu acest tip de lentile este una mai mare decat in cazul celorlalte modele, este un alt aspect important de care trebuie sa tina cont persoanele care si le doresc.


Afla totul despre lentilele de contact anuale!


Acestea au, de asemenea, un risc mai ridicat de a se deplasa de pe centrul ochiului, spre deosebire de alte modele. Din aceasta cauza este mai probabil ca purtatorii acestor lentile de contact cu purtare anuala sa aiba probleme cu vederea incetosata. Calitatea este una buna, ele sunt de durata si au rezultate excelente in cele mai multe cazuri. Acest tip se poarta 10-12 ore pe zi si se indeparteaza din ochi seara, inainte de culcare!