Comunicate de presa

Al 12-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2020

In perioada 3-5 noiembrie 2020 s-a desfasurat, online, al 12-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2020.

Workshopul a fost organizat de ICPE-CA impreuna cu Universitatea „Politehnica” Bucuresti si Asociatia pentru Compatibilitate Electromagnetica din Romania.

Lucrarile prezentate in cadrul workshopului au acoperit urmatoarele aspecte si probleme conexe: compatibilitatea electromagnetica in domeniile electronica, sisteme de comunicatie, sisteme de transport, sisteme industriale; calitatea energiei electrice si eficientizarea consumului; biocompatibilitate; efectele expunerii umane la campurile electromagnetice; evaluarea electromagnetica nedistructiva; materiale pentru compatibilitate electromagnetica; transfer de energie fara fir; ecrane de protectie impotriva actiunii campului electromagnetic; electronic packaging; probleme legate de standardizare.

Totodata, CEM 2020 a prilejuit si o masa rotunda pe tema „Tehnologia 5G, un standard al viitorului – daunatoare pentru om si mediu?”.

Workshopul International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2020 a avut oportunitatea sa gazduiasca in dezbateri si schimb de idei specialisti de renume din domeniu, atat din tara, cat si din strainatate. Participantii (din tari precum Ungaria, Polonia, Slovacia, Italia, Moldova, Romania) au sustinut lucrari initiate si dezvoltate in medii de cercetare proprii, precum: universitati, institute de cercetare, academii, institutii din domeniul telecomunicatiilor si standardizarii.