Lifestyle

Cinci sfaturi pentru a alege lenjerii de pat confortabile și de calitate

Cum să alegi lenjerii de pat de calitate și confortabile? Nu rata aceste sfaturi pentru a alege cearșafuri confortabile, moi și ușor de întreținut!

Există un loc mai confortabil decât patul nostru? Dacă ținem cont de faptul că ne petrecem o treime din viață dormind, este important să știm să alegem și să învățăm să investim în așternuturi. Astăzi există o gamă nesfârșită de opțiuni și prețuri. Dar nu dispera! Îți spunem cinci sfaturi pentru a alege lenjerii de pat de calitate și rezistente în timp.

Alege lenjerii de pat după numărul de fire

Primul mare mit care se dărâmă. Deseori se crede că cu cât materialul cearșafurilor are mai multe fire, cu atât acestea sunt mai moi și mai rezistente. Și este adevărat? Nu chiar. O lenjerie de pat cu un număr de 300 de fire din bumbac de înaltă calitate poate fi mai confortabilă decât o versiune cu număr de 600 de fire cu fibre de calitate mai slabă. Astăzi, există o mare varietate de materiale disponibile și în asta constă diferența.

Cum să alegi lenjerii de pat în funcție de material

Aceasta este cheia unei lenjerii de pat și ceea ce determină calitatea acesteia. Materialul trebuie sa fie rezistent, izolant, antialergic și ușor de spălat. Bumbacul este, fără îndoială, cel mai bun aliat al unei lenjerii de pat bune. Cu toate acestea, există lenjerie de pat care combină bumbacul și fibrele sintetice, care dau rezultate foarte bune. Ce este important? Să conțină cel puțin 50% bumbac și 50% poliester.

Bumbac egiptean: este de cea mai bună calitate (și, de asemenea, cel mai scump) fibrele sale sunt foarte lungi, ceea ce produce cearșafuri somptuoase și extrem de durabile

Bumbac Pima: Este un material cu fibre discontinue medii până la extra-lungi, cunoscut pentru moliciunea și strălucirea sa și este mai ieftin decât bumbacul egiptean

Pânză: Este unul dintre cele mai scumpe materiale de lenjerii de pat, fiind ideal pentru climatele calde

Sintetic: Este cel mai ieftin și mai durabil material. Avantajul său? Este rezistent la riduri

Design-ul lenjerei de pat: un aspect fundamental

Lenjeria de pat este o piesă fundamentală pentru a crea designul general al unei camere. Alege lenjerii de pat cu un motiv conform stilului camerei, dar poți să și îndrăznești să inovezi.

Cum să alegi lenjerii de pat pentru fiecare anotimp al anului

În funcție de temperatura pe care vrei să o păstrezi în pat și de cât de des vrei să o schimbi, trebuie să alegi tipului de lenjerii de pat și câte seturi să ai. Reține că cearșafurile cu aspect de vară pot fi folosite pe tot parcursul anului. Doar adaugă o pilota și o pătură pentru a face patul mai confortabil în lunile mai reci. Lenjeria de pat din materiale textile cu fibre naturale permite aerului să circule, spre deosebire de ce se întâmplă cu cearșafurile din materiale 100% sintetice. Alege lenjerii de pat de pe Emag, ai o mare varietate de lenjerii pe site.

Dimensiuni care se potrivesc patului

Verifică dimensiunea saltelei înainte de a cumpăra lenjerii de pat. Nimic mai inconfortabil decât lenjeria de pat prea mare sau prea mică. Un cearșaf care nu se potrivește perfect nu funcționează. Există multe tipuri de saltele și de dimensiuni diferite. Pe lângă lățime și lungime, trebuie să ții cont de înălțimea saltelei.