Sanatate

Cum să-ți menții dinții albi după procesul de albire dentară

Cea mai sigură și eficientă metodă de a-ți păstra zâmbetul alb, strălucitor și sănătos este să urmezi un tratament de albire dinți într-un cabinet stomatologic (https://dentocalm.ro) . Albirea dinților implică o serie de intervenții care îți vor asigura nu numai o dantură perfectă de invidiat, dar și protecșia danturii pe termen lung. Cu toate acestea, după procesul de albire al dinților, vei dori ca rezultatele obținute în cabinet să reziste pentru un timp cât mai îndelungat.

Iată câteva metode care te vor ajuta să-ți menții dantura albă după ce ți-ai albit dinții:

  • Protejează-ți dantura după tratament

După tratamentul de albire a dinților, primele patru ore sunt esențiale, deoarece gelul de albire este încă activ. De aceea, dentiștii recomandă să nu mănânci și să nu bei apă în aceste patru ore, pentru a lăsa gelul să acționeze în continuare.

  • Igiena dentară corespunzătoare

Igiena dentară după tratamentul de albire al dinților trebuie să includă periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, precum și folosirea aței dentare și apa de gură pentru o bună igienă. Imediat după tratament, este recomandată o pastă de dinți cu efect de albire, care să mențină efectul obținut după tratament. În perioada aceasta, este bine să renunți la pastele de dinți abrazive.

În plus, dacă ai o sensibilitate dentară, stomatologul îți poate recomandă și o past de dinți care să îți protejeze smalțul și gingiile. De obicei, este recomandat ca înainte de tratamentul de albire al dinților să se efectueze un tratament de detartraj, de aceea, o perioadă, se poate ca dantura ta să fie mai sensibilă.

  • Evită alimentele care pătează dinții

In perioada post-tratament, dinții tăi vor absorbi coloranții din alimente mai repede. De aceea, imediat după tratamentul de albire al dinților, este bine sa eviți consumul unor alimente care, în general, pătează dinții.

În plus, este recomandabil evitarea fructelor foarte pigmentate (precum cireșe, căpșuni, fructe de pădure, sfeclă), a sucurilor acidulate și evitarea ceaiurilor și a cafelei.

Cafeaua poate păta dinții destul de sever mai ales după tratamentul de albire al dinților. În primele săptămâni după tratament, evită, de asemenea, și vinul roșu, sucul de roșii, sosul de soia, oțetul balsamic, sucurile de fructe naturale sau din comerț, precum și dulciurile sau produsele de fast-food care conțin coloranți alimentari.

  • Evită fumatul

Consumul regulat de produse din tutun și fumatul constant este un factor foarte dăunător atât pentru dantura ta, mai ales după efectuarea tratamentului de albire al dinților, cât pentru și sănătatea ta.

În această perioadă, porii smalțului sunt deschiși, și tocmai din acest motiv dinții sunt mai sensibili la diverși agenti de pătare. Ar trebui să renunți la fumat cel puțin două săptâmani după tratamentul de albire.

  • Evită produsele de albire din comerț sau metodele alternative

Multe persoane aleg să folosească produse de albire a dinților din comerț sau să își prepare acasă diverse tratamente naturiste care fie să albească dinții, fie să le întrețină strălucirea. Numeroși medici stomatologi consideră aceste metode ineficiente și în unele cazuti chiar periculoase pentru dantura ta.

 

Unele produse sunt abrazive, în timp ce altele pot produce durere sau discomfort. Dacă vrei să ai dinții albi și sănătoși, discută cu medicul tău stomatolog despre frecvența tratamentelor de albire pe care le poți urma într-un an.

 

Un tratament de albire al dinților nu ar trebui repetat cu o frecvență mai mare de 8-12 luni.