Auto Moto

O noua inventie a expertilor moto japonezi! Honda patenteaza pozitia variabila la ghidon

Paradoxal sau nu, vremurile se schimba, si, prin urmare, si tehnica de condus motociclete moderne sufera ceva transformari survenite pe fondul inventivitatii constructorilor niponi.

Dar este aceasta inventie recent scoasa la iveala si care a bulversat, pur si simplu, vremea motociclismului mondial? O inventie la care foarte putina lume s-ar astepta! Mai precis, este vorba despre patentarea unei pozitii variabile la ghidon. Ce inseamna, practic, aceasta?

Honda este inca in studiu in vederea identificarii unui sistem rezonabil care sa vizeze inaltarea si coborarea pozitiei in sa intr-un mod cat mai confortabil. Mai mult, gratie acestei patentari, ar putea debuta, pe viitor, chiar intr-un Sport Tourer!

Sistemul ar urma sa fie activat printr-un mecanism inspre inainte parbrizul, apeland la un singur actuator. Prin apasarea unui singur buton ghidonul se poate inalta sau cobori, la fel si parbrizul. Singura solutie care lipseste, din punctul de vedere al expertilor avizati, ar fi o alternativa similara si pentru scarite.

Rezolvarea acestei probleme demult supuse atentiei publice ar fi sinonima, practic, cu crearea primei motociclete universale.

Probabil ca prezentarea detaliata a acestui mecanism revolutionar care permite inaltarea si coborarea ghidonului ar putea fi prezentata in noile manuale reparatie Honda.

Honda: un promotor al pilotajelor sportive


Prin noile creatii ale constructorilor niponi, Honda a devenit campioana pilotajului sportiv. Din acest punct de vedere, niponii au devenit ultimii care vand o motocicleta sportiva de 1000 cc fara as punea prea mari probleme legate de puterea maxima, punand pe primul loc conceptual Total Control. Cu toate acestea, lansarea ultimei versiuni de motocicleta Honda CBR1000 RR Fireblade, a demonstrat un mister care era de foarte mult timp elucidat: Honda a patentat noul sistem de reglare a pozitiei la ghidon nu pentru a-l folosi la motocicletele supersportive, ci mai degraba sa se plieze modelelor polivalente, la care confortul joaca rolul cel mai pregnant.

Sistemul permite variatia semighidoanelor


Ce presupune, mai exact, acest sistem? Sistemul ilustrat permite variatia semighidoanelor recurgand la un sistem electromecanic, care presupune deblocarea unei sigurante, culisarea ghidoanelor intr-o alta pozitie unde acestea ar trebui sa se fixeze automat si care  nu ar trebui sa influenteze prea mult, masa totala a motociclei.

Desi sistemul este destul de simplu si nu necesita modificari majore asupra verisunilor mai vechi, nu avem, momentan, date certe care sa ne indice o data precisa la care va fi lansata prima motocicleta care sa fie echipata cu un asemenea sistem modern si eficient pentru motoclistul zilelor noastre.

De aceea, va invitam sa ramaneti pe faza pentru a fi in permanenta conectati la ultimele noutati din lumea moto.

In ceea ce priveste ultimele manuale de reparatie moto aparute recent, acestea pot fi accesate gratuit de pe https://www.manuale-reparatie.eu ! Nu ezitati sa le consultati ori de cate ori aveti nevoie, intrucat contin informatii pretioase!