IT si tehnologii

Foloseşte social media în avantajul tău: 3 întrebuinţări utile

Viaţa a miliarde de oameni a fost transformată complet odată cu apariţia reţelelor sociale. Acestea se pot folosi astăzi pentru o mulţime de activităţi, ba chiar oferă şi o paletă largă de job-uri pentru pasionaţii de acest domeniu.

Dacă vrei ca social media să aducă un plus de valoare în viaţa ta şi să nu îţi consume inutil timpul, iată 3 întrebuinţări utile ale platformelor de acest ţip:

Inspiraţie

Poţi folosi telefoanele şi social media într-o mulţime de moduri, însă este de preferat să le utilizezi şi în scopuri productive. Reţelele sociale pot fi o adevărată sursa de inspiraţie, mai ales dacă ştii să triezi şi să selectezi atent conţinutul pe care îl consumi. Cum te poate inspira social media? Cu idei de călătorii, de cursuri, de reţete sau chiar de activităţi de weekend. Există sute, mii de pagini dedicate conţinutului util sau educativ, care poate aduce un plus de valoare în viaţa ta.

Totuşi, este foarte important să ştii exact ce să alegi pentru inspiraţie. Porneşte de la stilul tău de viaţă. Spre exemplu, dacă nu îţi place să găteşti, atunci nu ai niciun motiv să urmăreşti în mod uzual reţete.

O mulţime de utilizatori social media îşi găsesc inspiraţia pe Instagram, TikTok sau Twitter, fie că nu ştiu ce să facă în weekend, cum să îşi găsească un nou job sau ce haine să poarte.

Dacă îţi doreşti să creezi conţinut sau faci asta deja, atunci este o idee bună să te inspiri de la cei ce fac asta deja. Este exact ca în cazul unui business. Dacă vrei să îţi deschizi o covrigărie, vei vrea să descoperi ce face concurenţă şi ce astfel de afaceri mai există pe piaţă.

Pentru a crea conţinut nu vei avea nevoie doar de inspiraţie, ci şi de un telefon performant care să te ajute. Poţi alege dintr-o gamă largă de telefoane în ziua de astăzi, însă urmăreşte atent funcţiile pe care acestea le oferă. Printre cele mai populare modele de telefoane se număra Samsung Flip 5, gama Galaxy de la Samsung, dar şi modelele de la Apple.

Sfaturi punctuale şi recomandări

Social media te poate ajuta şi cu sfaturi punctuale şi recomandări, mai ales atunci când eşti în căutarea unui anume produs sau a unui anume serviciu. Să zicem că vrei să cumperi un aspirator de la un brand renumit, însă nu ştii exact ce model să alegi sau dacă investiţia va merita. Poţi apela la social media pentru a vedea review-uri şi detalii oferite de alţi utilizatori sau chiar să trimiţi un mesaj paginii oficiale a brandului dacă ai întrebări.

Oportunităţi de networking

Reţelele sociale sunt o platformă excelentă de networking. Poţi intra în contact cu oameni din domenii diverse, lucru ce te poate ajuta să descoperi noi hobby-uri, să înveţi lucruri noi sau să faci progrese în carieră. Cea mai potrivită platforma pentru networking este LinkedIn, iar foarte multe persoane reuşesc să obţină noi colaborări sau job-uri prin intermediul său.

Poţi folosi social media într-un mod smart, că sursa de inspiraţie pentru job sau proiecte personale, că platformă de networking în domeniul tău de activitate sau pentru a obţine recomandări utile.