IT si tehnologii

Frigider sau combină frigorifică? Care e cea mai bună opțiune?

 

Renovarea bucătăriei este uneori o sarcină dificilă, mai ales când îți alegi noile electrocasnice. Și de multe ori te lovești de termeni pe care nu îi cunoști sau ai de făcut alegeri dificile, cum ar fi dacă optezi pentru un cuptor pe gaz sau unul electric, un frigider sau o combină frigorifică.

Așadar, de ce trebuie să ții cont atunci când faci alegerea? Iată principalele diferențe dintre un frigider și o combină frigorifică și de ce o variantă poate fi mai bună decât cealaltă!

Deși cele două aparate pot părea la fel, există unele diferențe care îți vor schimba experiența în timpul utilizării.

Așadar, prima întrebare este în ce scop vrei să folosești acest electrocasnic? Ai o familie numeroasă? Obișnuiești să congelezi alimente? De cât spațiu ai nevoie pentru pachetele pe care le pregătești pentru iarnă?

Iată cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont!

1. DIMENSIUNEA

De obicei, un frigider este mai mic decât o combină frigorifică. Asta te va ajuta mult, mai ales dacă ai puțin spațiu disponibil în bucătărie sau pe holul unde vrei să îți amplasezi frigiderul. Dar acest lucru vine la pachet cu multe dezavantaje, iar cel mai mare dintre ele este spațiul limitat de stocare din congelator. Dacă ești genul de persoană căreia îi place să își facă stocuri de alimente congelate, o combină frigorifică este o alegere mult mai bună decât un frigider, indiferent dacă vorbim despre o combină frigorifică Samsung sau un frigider Samsung.

2. COMPARTIMENTAREA

Diferența majoră dintre un frigider și o combină frigorifică este că frigiderul are congelatorul sus, iar combina frigorifică, jos. În plus, un frigider va avea un singur compartiment de depozitare a alimentelor congelate, în timp ce o combină frigorifică vine, de obicei, cu trei sertare. Astfel îți vei putea organiza mai ușor produsele și vei putea să le pui pe categorii. Mai mult decât atât, de cele mai multe ori, primul sertar este unul în care poți pune alimente pe care vrei să le congelezi rapid, pentru că temperatura este mult mai scăzută decât în celelalte două.

 Comanda online frigidere de pe Emag, vezi ofertele din campanie!

3. PREȚUL

Dacă e să comparăm un frigider cu o combină frigorifică de aceeași capacitate, de multe ori un frigider poate fi mai ieftin. Însă dacă ne gândim la aspectele de mai sus, inclusiv la ce capacitate de stocare are congelatorul, cu siguranță diferența de preț ni se va părea infimă, mai ales dacă gândim investiția pe termen lung.

4. ASPECTUL

De obicei, frigiderele vin în varianta albă, în timp ce o combină frigorifică Samsung îți poate îmbunătăți aspectul bucătăriei. Aceste electrocasnice au un design special creat și există o multitudine de modele și culori pe care le poți alege astfel încât să se potrivească perfect cu designul casei tale.

 

5. VERSATILITATEA

Dacă alegi un frigider ieftin, este posibil să-ți dai seama pe parcurs că ai făcut o alegere greșită. De exemplu, foarte multe variante de frigidere au o singură ușă, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când vei avea nevoie de ceva din frigider vei pierde și din gradele din congelator. În schimb, o combină frigorifică are două uși separate, una pentru spațiul de depozitare al alimentelor uzuale și una pentru congelator. Asta înseamnă că tot ce vrei să păstrezi congelat va rămâne la o temperatură constantă luni bune.