samsung s7 edge
IT si tehnologii

Mai merită să ai azi un Samsung S7 Edge sau un Galaxy S7?

Când Samsung a lansat în 2016 Galaxy S7 și Samsung S7 Edge, acestea au devenit în scurt timp unele dintre cele mai populare device-uri fabricate vreodată de compania coreeană, iar vânzările celor două telefoane continuă la cote înalte și astăzi, când deja avem versiunile S10 și S10+.


De aceea, vestea că Samsung a încetat să ofere update-uri lunare pentru Samsung S7 Edge și Galaxy S7, a venit oarecum pe neașteptate. Update-ul din martie a fost ultimul update lunar pe care l-au primit S7 și Samsung S7 Edge. De acum înainte, cele două modele intră pe o listă de device-uri Samsung care vor fi updatate doar trimestrial, adică o dată la trei luni. Asta nu înseamnă însă că utilizatorii acestor terminale vor fi abandonați. Mai ales dacă ținem cont că alți producători de smartphone-uri pur și simplu renunță la a mai updata modelele mai vechi de trei ani.

 

Pe de altă parte, unele zvonuri sugerează că cele două telefoane Samsung: S7 Edge și Galaxy S7, vor primi upgrade la Android Pie și One UI, lucru care ar contrazice puțin acțiunile precedente ale Samsung.

 

Ținând cont de toate acestea, dacă ai un Samsung S7 Edge sau un Galaxy S7, mai merită să păstrezi aceste telefoane, sau ar trebui să le schimbi. Mai merită să cumperi în zi de azi unul din aceste telefoane? Păi… să vedem…

 

Ecranul Super AMOLED este în continuare mai bun decât cele mai multe smartphone-uri din ziua de azi. Astăzi, nu mulți se pot lăuda că au o rezoluție WQHAD de 2560×1440 pixeli. În plus, e dificil să găsești ecrane cu diagonale de 5,1 inci sau 5,5 inci la un flagship din prezent. Acest lucru poate fi un plus dacă ești fan al telefoanelor mobile compacte, acestea fiind în minoritate clară în prezent.


Autonomia și camerele de pe Samsung S7 Edge și Galaxy S7 sunt în continuare foarte bune. Deși bateriile de 3000 și 3600 mAh ar putea indica o autonomie mai mică, faptul că procesorul nu este unul care cere prea mult și ecranul nu este unul uriaș, bateriile încă fac față cu brio și oferă o autonomie excelentă. În plus, cele două telefoane oferă fast charging, deci sunt capabile să se înarce într-o oră și câteva minute complet.

 

Camera, cu un singur senzor de 12 MP și f/1.7, oferă o performanță încă bună. Nu la nivelul ultimelor flagship-uri apărute, dar mai mult decât suficientă. De ce să-ți complici viața cu o cameră triplă?

 

Evident, vârsta nu iartă pe nimeni. Seria S7 de la Samsung a fost ultima înainte de telefoanele „all-screen”. Obișnuit cu un raport screen/body mare, e cumva ciudat să mai vezi telefoane cu margini late, atât deasupra, cât și dedesubt.

 

Conectivitatea este, la rândul său, puțin învechită, dat fiind că are în continuare micro-USB, nu usb tip C, care a devenit practic norma în prezent. Iar dacă zvonurile nu se adeveresc, la Samsung S7 Edge și Galaxy S7 va trebui să ne mulțumim cu Android Oreo…

 

Totuși, întrebarea rămâne: un flagship mai vechi sau un telefon mai nou, dar din segmentul mid-range? Samsung S7 Edge și Galaxy S7 sunt în continuare excelente pentru principalele funcții de zi cu zi ale unui telefon. Procesorul Samsung Exynos 8890 continuă să performeze la nivel înalt, iar cei 4 GB de RAM sunt suficienți. Problema ar putea apărea doar la spațiul de stocare, unde 32 GB par insuficienți în ziua de azi. Evident, oricând poți folosi un microSD pentru extra spațiu. Dacă nu e prea multă bătaie de cap, sfatul nostru este să mai păstrezi telefonul actual o vreme. Samsung S7 Edge și Galaxy S7 nu sunt încă telefoane de lepădat.

 

Evident, alegerea îți aparține. Dacă nu ai neapărat nevoie de un telefon nou, de ce să renunți la unul excelent înainte să-și trăiască viața până la capăt?