Lifestyle

Gelul de curățare Cerave, primul pas într-o rutină de îngrijire completă

Un ten cu un aspect frumos se află pe lista cu dorințe pentru fiecare femeie. Există numeroase persoane norocoase se bucură de o moștenire genetică de invidiat, ridurile făcându-și apariția foarte târziu. În plus, probabil nu s-au confruntat nici cu acnee, rozacee ori mici decolorări ale pielii. Desigur, acestea sunt doar excepții, așadar o rutină de îngrijire completă, care începe cu un gel de curățare Cerave de pe Emag, este un pas spre acel aspect mult dorit.

 

Este bine de știut că nu există o rutină magică care să te scape de orice problemă dacă o încerci o singură dată. Rezultatele sunt vizibile doar dacă o urmezi temeinic și ai și o alimentație sănătoasă. Ți-am pregătit în continuare mai multe detalii despre rutina de bază pe care ar trebui să o adopți.

 

Consultă medicul dermatolog pentru o rutină de îngrijire personalizată

 

Fiecare tip de piele are particularitățile și nevoile ei. Tocmai de aceea, este bine să consulți un medic dermatolog înainte de a achiziționa diferite produse, inclusiv un gel de curățare Cerave. În felul acesta te asiguri că alegi ce ți se potrivește și nu vei cheltui bani pe diferite creme care s-ar putea să îți agraveze micile imperfecțiuni. De exemplu, dacă ai un ten sensibil și semne de cuperoză, vitamina C trebuie să aibă o concentrație foarte mică (dacă vrei să o folosești) pentru ca roșeața să nu devină mai intensă.

 

Creează-ți o rutină de bază

 

O rutină de bază, pe care să o urmezi constant, este o modalitate prin care te asiguri că ai grijă de tenul tău. Este bine să începi cu cât mai puțini pași, maximum trei. Poți adăuga treptat mai multe produse cu acizi sau alți activi care acționează pe anumite probleme, de la riduri la pete pigmentare.

 

Curățare în mai mulți pași

 

Primul pas în îngrijire, oricât de complexă ar fi rutina ta, este curățarea tenului. Dimineața poți folosi doar un gel de curățare de la Cerave, însă seara este important să aplici procesul de double cleansing (curățare dublă). Este bine să demachiezi tenul folosind diferite variante – ulei demachiant, apă micelară ori diferite loțiuni, iar apoi să cureți tenul cu un produs Cerave potrivit tipului tău de ten.

 

Dacă ai un ten sensibil, este bine să te ferești de curățarea mecanică cu diferite accesorii – bureți, perii ori alte dispozitive.

 

Hidratare după folosirea unui gel de curățare Cerave

 

După curățarea tenului, poți folosi un toner cu rol hidratant. Acesta ajută pielea și poate fi urmat fie de produse cu rol de exfoliere chimică, fie de produse cu rol de hidratare. O cremă simplă este suficientă pentru seară, însă ziua ea trebuie urmată de o cremă cu factor de protecție solară, mai ales dacă folosești acid salicilic, vitamina C ori retinol.

 

Activi chimici

 

O rutină complexă, adresată mai mult persoanelor care își cunosc foarte bine tenul, include produse care au rol de exfoliere chimică. Acestea au diferite ingrediente active: acizi, vitamina C ori compuși ai vitaminei A (retinol). Dacă nu ai experimentat prea mult până acum cu astfel de compuși, pornește cu produse cât mai simple, cu concentrații mici de activi.

 

După aplicarea unui gel de curățare Cerave, poți aplica un serum cu vitamina C pentru luminozitate – poate fi aplicat și dimineața. Dacă ai un ten acneic, optează pentru un produs cu acid salicilic, acesta fiind un ajutor pentru diminuarea imperfecțiunilor.

 

Pentru riduri sau pete pigmentare, după un gel de curățare Cerave destinat tipului tău de ten, poți aplica retinol (într-o concentrație mică) sau alți derivați. Este foarte important să reții că acești activi se aplică doar seara, câte un acid pe seară (în funcție de rutina ta). Totodată, crema cu factor de protecție solară trebuie aplicată în fiecare zi în cantitate suficientă.

 

O rutină simplă este cea mai eficientă și cea mai sigură pentru început. Ține cont că rezultatele folosirii fiecărui ingredient activ se vor vedea după cel puțin o lună de utilizare, așadar consecvența este singura care te va ajuta să obții rezultatele dorite.