Auto Moto

Placerea calatoriilor pe motocicleta

Calatoriile pe motocicleta reprezinta adevarate experienta, insa sa nu uitam nici de doza de realitate si nici de riscurile la care se supun motociclistii, incepatori sau experimentati. Majoritatea riderilor poarta echipamente de protectie.

Din curiozitate sau nu, cu totii am trecut prin faza intrebarilor si raspunsurilor, diverse discutii legate de motociclete si de vehiculele pe 2 roti in general. Cu totii ajungem rideri cu experienta care, in timp, vom putea da sfaturi utile pentru riderii incepatori. In timpul acestor conversatii despre motociclete, despre piese si accesorii, despre calatorii pe 2 roti, exista cateva lucruri pe care nimeni nu le spune cu adevarat despre realitatea calatoriei cu motocicleta.

Prea cald afara nu inseamna ca e prea bine pentru mersul cu motocicleta

Clar mai bine se merge in soare decat pe timp de ploaie. Pe masura ce majoritatea pilotilor poarta echipamente complete (sau cel putin ar trebui) daca vremea este frumoasa sau nu, vremea perfecta pentru piscina este un fel de esec. Imaginati-va ca trebuie sa purtati o jacheta, o casca plus manusi in temperaturi de peste 30 de grade. Suna a sauna!

Puteti deschide toate prizele de aer de pe casca, eliminati stratul interior al jachetei, alegeti o pereche de masti de plasa mai usoare; nu exista scapare, veti sfarsi ‘gatindu-va’ usor in echipamentul din dotare. In plus, cand soarele straluceste puternic, totul se incalzeste, mai ales daca stati in trafic de varf, chiar si cu umbra unui stalp, pentru a va oferi o pauza. Soarele incalzeste si asfaltul care apoi radiaza, astfel incat sa ajungeti ca intr-un cuptor cu caldura care vine de sus si caldura ridicandu-se de jos…

Atentie la piesele si accesoriile moto care trebuie schimbate la o anumita perioada, pana si spitele de roata se strica, nu mai vorbim de un acumulator sau de aripa fata sau spate.

Nu e nimic mai rau decat o mancarime pe care nu o poti scarpina!

Stii ca senzatia de mancarime te ia prin surprindere si nu te lasa in pace pana cand nu te scarpini?

Nu inceteaza sa se intample doar pentru ca esti pe motor. Imaginati-va senzatia brusca de a va zgaria urgent sub picior in timp ce piciorul mentionat se afla intr-o gheata, odihnindu-se pe un suport pentru picior. Nu poti sa renunti la tot ceea ce faci pentru a ajunge la locul cu pricina, sau altfel s-ar putea sa ajungeti cu probleme mai mari decat o mancarime!

Atentie la insecte

Lovirea unei albine la viteza este ca si cum ai fi impuscat cu un pistol airsoft de la distanta mica.
Un alt avantaj al purtarii unui echipament adecvate este ca, de cele mai multe ori, nu veti realiza ca sunteti in permanenta bombardati cu tot felul de lucruri in timp ce calatoriti. Incercati sa calatoriti fara o pereche corecta de pantaloni o singura data si spuneti-mi cum va place microdermabraziunea libera. Praful ridicat de autoturismele din fata ta iti inteapa pielea. Pietricelele si rocile mici se simt ca si niste ace care te inteapa. De alte insecte nici nu mai vorbim!