Lant distributie Honda
Auto Moto

Probleme cu lanturile de distributie la motocicleta? Noi te ajutam!

Lantul de distributie este o parte importanta care intra in alcatuirea unui motociclete. La fel ca si alte piese, acesta se poate defecta, dintr-un motiv sau altul.

Cum iti dai seama ca sunt probleme la lantul de distributie


Cand ai probleme la lantul de distributie al motocicletei tale, pot aparea mai multe semnale care te vor atentiona ca este ceva in neregula. In momentul in care mergi cu motocicleta si auzi un zgomot ciudat (ca un clantanit) poate sa indice faptul ca exista probleme cu aceasta piesa. Ca sa iti dai seama daca este sau nu asa trebuie sa verifici lantul, ceea ce inseamna ca trebuie sa desfaci motorul motocicletei tale. Piesa trebuie sa fie schimbata in momentul in care nu mai functioneaza optim pentru ca, in caz contrar, pot aparea probleme la motor. Iar reparatiile pentu un motor de motocicleta implica un cost destul de mare pe care nu il poate suporta oricine!

Lanturile de distributie sunt de mai multe tipuri, fiind si ele fabricate in functie de specificatiile producatorului motocicletei tale. Astfel, un lant care este fabricat pentru o motocicleta Honda nu se va potrivi sub nicio forma la o motocicleta Piaggio si invers. Asa ca trebuie sa fii foarte atent la toate aceste detalii in momentul in care stii ca trebuie sa achizitionezi o astfel de componenta moto!

De unde cumperi lant de distributie


In momentul in care ai aflat ca ai nevoie de un lant nou de distributie, incep cautarile. O buna varianta pentru cumpararea acestuia o reprezinta magazinele online. De exemplu, pe Unimotors.ro gasesti oricand un lant de distributie pentru vehiculul tau pe doua roti.

Ca sa schimbi lantul de distributie trebuie sa citesti cu atentie ceea ce scrie in cartea tehnica a autovehiculului, pentru ca acolo sunt toate informatiile necesare. De asemenea, daca nu vrei sa te complici si sa schimbi tu lantul, poti sa mergi la un service autorizat, pentru ca acolo vei beneficia de toata asistenta de care este nevoie. Bineinteles, contra cost, pentru ca orice reparatie va costa, ca la orice componenta moto sau auto. Aici la unimotors.ro ai ocazia sa intalnesti piese si componente originale! Cine nu isi doreste sa cumpere accesorii sau componente noi? Alegeti asadar chibzuit magazinul de unde sa cumparati piese de schimb!