IT si tehnologii

Top 3 dispozitive pentru laptopul tau

Fie că folosești un laptop pentru munca de la birou sau pentru gaming, sunt anumite periferice de care ai nevoie, pentru a-ți face experiența mai plăcută și pentru a folosi laptopul cât mai eficient.

Deși nu ajută la performanța propriu-zisă a dispozitivului, perifericele îmbunătățesc modul în care se simte folosirea pentru utilizator. De exemplu, un mouse ajută deplasarea mai rapidă și mai exactă a cursorului.

În acest articol vei citi despre 3 periferice care îți vor face viața mai ușoară și despre modul în care acestea ajută.

1. Mouse gaming

Un mouse gaming este o necesitate pentru un utilizator de laptop. Față de un mouse normal, cel de gaming are câteva avantaje majore. Pentru a facilita o folosire îndelungată, dispozitivul are o formă ergonomică, ce imită fidel forma mâinii. Există mărimi în funcție de nevoi, așadar un utilizator cu o mână mai mare nu ar trebui să aibă o problemă în a găsi ceva potrivit pentru el.

De asemenea, un mouse gaming are mai multe butoane decât unul normal. De obicei există două butoane în lateral, a căror utilitate se poate seta de către utilizator și încă unul deasupra care setează DPI-ul. Să poți seta DPI-ul este extrem de important pentru un mouse.

Un DPI mic înseamnă mulți inch pe care mouse-ul trebuie să îi parcurgă pentru a se mișca un anumit spațiu pe ecran. Cu cât DPI-ul este mai mare, cu atât cursorul va parcurge mai mulți pixeli la mișcările discrete. Dispozitivul este disponibil în varianta cu fir, dar și fără. Un mouse gaming este făcut să se potrivească pentru orice fel de activitate.

2. Căști gaming

Căștile sunt un dispozitiv necesar pentru un laptop. Cele două avantaje principale pe care o pereche de căști le oferă sunt canalizarea sunetului și un microfon incorporat. Este bine să rezervi un buget mai ridicat căștilor, deoarece o pereche calitativă are un sunet bun și curat, dar și o durabilitate mai mare. De asemenea, microfonul captează mai bine sunetul și îl transmite fără bâzâit.

Buretele din jurul urechii izolează fonic și creează confort pentru utilizator, în special pentru sesiuni mai lungi de utilizare. Sunt reglabile, așadar se potrivesc pentru mai multe mărimi și forme ale capului. Trebuie să acorzi puțin timp înainte de achiziție pentru a te asigura că dispozitivul dorit are toate caracteristicile de care ai nevoie.

3. Masă laptop

Dacă folosești laptopul cu preponderență acasă sau la birou, o masă pentru susținere este necesară pentru laptopul tău. Este reglabilă, prin urmare poți seta înălțimea și unghiul la care să stea laptopul, ca să îți fie cât mai comod să lucrezi.

De asemenea, aceste mese au și spații goale pentru a facilita circulația aerului. Avantajul acestor mese este că nu pot fi transportate cu ușurință, de aceea este bine să ai una doar în locul în care folosești cel mai mult laptopul.

Acestea sunt principalele dispozitive de care ai nevoie după ce ți-ai achiziționat un laptop. Cu timpul vei sesiza și alte nevoi care vor trebui să fie satisfăcute de periferice, dar pentru început, obiectele menționate mai sus sunt suficiente.