IT si tehnologii

Xiaomi Mi 9T Pro, un telefon aproape de perfectiune

Cel mai concis lucru pe care îl putem spune despre Xiaomi Mi 9T Pro este că la acest preț probabil că nu vei găsi un telefon mai bun pe piață, în special ținând cont de durata de viață impresionantă a bateriei.

Avantaje:

  • Performanță uriașă pentru acest preț
  • Include jack pentru căști de 3,5 mm
  • Baterie solidă
  • Specificații de neegalat pentru acest preț
  • Ecranul OLED arată foarte bine
  • Camere destul de decente

Dezavantaje:

  • Software-ul MIUI poate fi greoi
  • Construcție destul de grosieră
  • Fără rezistență la praf / apă
  • Calitate slabă a apelurilor
  • Camerele nu sunt grozave în lumină slabă
  • Unele probleme cu Bluetooth / conectivitate
  • Ecranul nu are cea mai mare rezoluție

Xiaomi Mi 9T Pro este un telefon extrem de valoros pentru prețul pe care îl are, iar dacă un ecran decent și un set de camere destul de bun nu sunt îndeajuns să te convingă, o baterie care te va ține 15 ore în ciuda utilizării intense ar trebui să îți pună cu siguranță capac.

Xiaomi Mi 9T Pro este un telefon cu specificații și design de flagship, deși la un preț redus. Este o actualizare foarte impresionantă a originalului Mi 9.

Urmând trendurile din piață, Xiaomi Mi 9T Pro nu este masiv în niciun caz, are o construcție și o greutate ușor mari, așa că așteaptă-te să îți atârne în buzunar.

În schimb, Xiaomi a mers împotriva curentului și a inclus o mufă pentru căști de 3,5 mm, astfel încât să poți conecta căștile pentru a asculta muzică. Și, desigur, există și Bluetooth, dacă acesta este modul preferat de a asculta.

Dacă te-ai uita la acest telefon, nu ți-ar veni să crezi că îl găsești la un preț redus cu 40% față de alte telefoane emblematice de top, cautati la eMAG XIAOMI Mi 9T.

Partea frontală a cadrului minuscul care înconjoară ecranul Super AMOLED de 6,39 inci (același pe care îl folosește Samsung) face ca ecranul să pară dominant, telefonul având un raport ecran-corp mai mare decât multe telefoane emblematice, deoarece nu există nicio crestătură pentru cameră. Cum poate fi posibil? Poate fi, deoarece camera frontală este una pop-up, ascunsă în interiorul corpului.

emag

În plus, având un ecran OLED, Xiaomi Mi 9T Pro oferă negru adânc și multă culoare. Majoritatea concurenților de la acest nivel sunt LCD, deci este un mare argument pro pentru acest telefon. Rezoluția nu este însă cea mai mare, dar cu un panou Full HD + are suficienți pixeli pentru a arăta bine.

În ceea ce privește performanța de zi cu zi, probabil motivul pentru care Xiaomi Mi 9T Pro impresionează atât de mult este faptul că durata de viață a bateriei este interminabilă. Nu va fi o surpriză să obții o zi de funcționare de 15 ore, chiar dacă folosești intens telefonul, inclusiv pentru jocuri, ceea ce este mult mai mult decât oferă Samsung Note 10+ sau alte telefoane emblematice.

Probabil te-ai aștepta ca acest Xiaomi să aibă un procesor ușor, mediu, care să susțină durata de viață a bateriei. Contrar așteptărilor, există un chipset Qualcomm de top care alimentează acest dispozitiv.

Împreună cu memoria RAM de 6 GB sau 8 GB – aceasta din urmă merge doar la versiunea de stocare de top, dacă plătești suplimentar -, telefonul chiar zboară atunci când vine vorba de încărcarea aplicațiilor și jocurilor.

Problemele privind performanța provin doar de la software. Xiaomi Mi 9T Pro a fost livrat cu sistemul de operare Android 9.0 de la Google, însă a fost puternic refăcut cu software-ul MIUI al Xiaomi, care acum poate fi actualizat la Android 10 (cu MIUI 11 al Xiaomi).

Acest lucru este tipic pentru un brand chinez, deoarece Google nu este folosit în China, astfel că fiecare companie trebuie să aibă propriile sale „porțite” pentru a folosi aplicații, pentru a-și proteja produsele și serviciile și pentru a oferi și propriile aplicații similare cu Google. Deci aceasta este principala problemă a acestui telefon Xiaomi: software-ul.

 În rest, nu putem decât recomanda acest telefon, dacă poți trece peste micile probleme!