Casa si gradina

3 lucruri pe care să le iei în considerare când alegi mașina de tuns iarba pentru grădina ta

 

Pentru cei ce sunt pasionați de grădina lor și își doresc ca aceasta să arate impecabil mereu, îngrijirea gazonului reprezintă o adevărată problemă. Un gazon verde și curat nu se obține ușor. De la plantare, la udare și menținere, acesta presupune multă muncă și îngrijire constantă.


O mașină de tuns iarba de la eMAG este absolut necesară unui grădinar ce își dorește ca gazonul său să arate exemplar. Fie că doar ce v-ați apucat de grădinărit sau aveți deja grădina mult dorită dar vă trebuie ustensile care să vă ușureze munca de întreținere, iată câteva aspecte pe care să le luați în considerare atunci când vă alegeți mașina de tuns iarba:

  1. Suprafața grădinii

Suprafața gazonului ce trebuie tuns este foarte importantă. Dacă aveți o grădină mică, iar dacă aceasta mai are și straturi cu flori pe alocuri, este intutil să optați pentru o mașină de tuns iarba pentru suprafețe mari. Acestea,de obicei, sunt foarte mari, grele și nu se manevrează prea ușor.

Pentru o grădiniță mică, puteți opta pentru o mașină de tuns iarba manuală care este mult mai îngustă și ușor de manevrat, iar dacă sunteți dispus să platiți puțin mai mult, puteți opta chiar și pentru un robot de tuns iarba.

Acesta este făcut în special pentru persoanele ce nu au suficent timp pentru a tunde gazonul și se pretează pentru grădini de până la 1000 mp. Pentru cei ce au grădini mari spre foarte mari și găsesc tunsul gazonului ca fiind o activitate plăcută, este recomandată o mașină de tuns iarba pe benzină. Acestea îți oferă libertate de mișcare și o putere mult mai mare.

  1. Puterea motorului și lățimea de tăiere

Aceste două caracteristici determină rapiditatea cu care îți poți tunde gazonul. Cu cât mai repede cu atât mai bine, nu? O mașină de tuns iarba electrică va avea puterea exprimată în Watti, iar o mașină de tuns iarba pe benzină va avea puterea exprimată în cai putere (CP).

Puterea unei mașini de tuns iarba este cu siguranță prima caracteristică pe care trebuie să o luați în considerare, mai ales dacă aveți o grădină mare. Lățimea de tăiere este exprimată în centimetrii și reprezintă suprafața în lățime pe care mașina de tuns iarba o poate tăia.

  1. Protecția

Foarte important pentru mașinile de tăiat iarbă o reprezintă protecția motorului la suprasarcină. Aceste mașini sunt făcute exclusiv pentru tunsul gazonului, iar atunci când întâmpină o tulpină mai tare, o rădăcină sau o piatră, acestea ar trebui să fie prevăzute cu o funcție de oprire automată a motorului pentru ca acesta să nu se defecteze.

O mașină de tuns iarba nu este ca o motocoasă cu fir, să spunem, cu care pute tăia orice buruieni fără a ne face griji, pentru că singurul lucru ce trebuie schimbat este acel fir de nylon ce se tocește cu cât taie mai mult.

La mașinile de tuns iarba întreținerea se face mai des, iar utilizarea acestora trebuie să se facă cu atenție pentru că piesele de schimb sunt detul de costisitoare.