Afaceri

Acte necesare pentru achizitionarea de apartamente noi

Cand se scoate la vanzare un apartament, trebuie sa fii la curent cu actele de care ai nevoie. Aceste documente sunt valabile indiferent daca este vorba despre vanzari de apartamente noi in Popesti ori in alta zona din Bucuresti sau in alte orase din tara.

 Ce acte iti trebuie?

 Astfel, pentru vanzari de apartamente in Popesti este nevoie de cartea de identitate in original si copie, daca este cazul de certificatul de casatorie sau sentinta de divort, in original si in copie. Mai este nevoie de documentatia cadastrala si de intabulare, de certificat fiscal si de certificatul energetic.

 Pentru a obtine certificatul energetic, trebuie ca vanzatorul sa ia legatura cu un un auditor atestat. Certificatul energetic este un document care contine informatii care le permit celor care se intereseaza de cumpararea apartamentului sa evalueze performanta energetica a cladirii in care urmeaza sa se mute.

 Intabularea este procedeul de inscriere a imobilului in Cartea Funciara a dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unui imobil.

 Cererea de intabulare se depune la Biroul de Carte Funciara in raza sectorului ori a judetului de care apartine imobilul.

 Vanzarile de apartamente noi in Popesti se pot face prin agentii imobiliare

 Pentru a usura munca celui care vinde, cat si pe cea a celui care cumpara se poate apela la serviciile unei agentii imobiliare, insa costurile nu sunt unele foarte mici, sunt niste cheltuieli in plus. Aceste firme sunt insa utile pentru ca se ocupa de toate actele. Insa exista multe persoane care prefera sa faca acest lucru fara sa apeleze la agentii imobiliare, le este mult mai bine asa, pentru ca fac economii la buget.

Un apartament cu doua camere situat in Popesti costa in jur de 45-50 de mii de euro. Preturile depind de mai multi factori, de la anul contructiei imobilului, pana la suprafata locuita, dar si in functie de imbunatatirile pe care le are apartamentul. De exemplu, unele apartamente pot veni cu finisaje din materiale de foarte buna calitate, in timp ce la altele nu se intampla acest lucru. De aceea este bine sa va documentati cu mult timp inainte!


sursa foto: artconstructgroup.ro