Casa si gradina

Când și în ce situații e de preferat un colțar living în locul unei canapele clasice?

Cum bine știm cu toții, canapeaua este vedeta living-ului oricărei case, dar alegerea ei este mai complicată decât ar putea părea la prima vedere. Canapeaua este o piesă de mobilier confortabilă, care să te mulțumească indiferent că vrei să organizezi o întâlnire cu prietenii sau să fie spațiul tău de relaxare, unde îți încarci bateriile după o zi grea. Există două posibilități de alegere a canapelei pentru sufrageria ta: o canapea clasică – extensibilă sau nu – sau un colțar living care să servească și spațiului de socializare, dar și celui de relaxare, deopotrivă.

 

Colțare living emag.ro

 

O alegere tradițională, pentru care optează multă lume, este canapeaua cu două fotolii: se creează astfel o simetrie plăcută ochiului, potrivită stilului clasic de decorare. O altă variantă este colțarul, care îți oferă mai mult spațiu pentru a te așeza confortabil și chiar pentru a sta întins atunci când vrei asta, fie pentru un pui de somn de după-amiază sau într-o duminică liniștită, fie pentru a te uita mai confortabil la televizor sau la Netflix. Cu toate acestea, colțarul îți poate limita planul și mobilarea ulterioară a livingului, fiind o piesă mai voluminoasă decât canapeaua.

 

Colțare living sufragerie acum si online

 

Ambele variante au avantaje și dezavantaje. Începând chiar de la costuri. Canapeaua este ceva mai ieftină decât un colțar, diferență de preț fiind însă justificată de faptul că un colțar living este și mai mare, mai voluminos și încorporează și mai multe materiale.

 

Alte diferențe? Cu o canapea clasică, ai mai multe posibilități de amanejare a livingului, dar cu un colțar living asimetria sa îți permite să-l așezi în colțul camerei și astfel să te folosești de lungimea peretelui, care, în acest caz, nu trebuie să fie foarte mare.

 

În fine, pentru un colțar living trebuie să ai spațiu suficient în sufragerie și automat va trebui să renunți la alte piese de mobilier pe care le plănuiai de-a lungul a doi pereți. Sau să-ți reajustezi așteptările și preferințele.

 

Majoritatea colțarelor (tip canapele coltar de sufragerie) sunt modulare și se pot ajusta în funcție de preferințe – astfel poți adăuga locuri sau poți face din colțatr un pat confortabil atunci când situația o cere. Un prieten rămas peste noapte, niște rude venite într-o vizită de week-end…

E adevărat, un colțar living nu se potrivește în toate sufrageriile, mai ales în cele deja mobilate, care nu permit adăugarea unei piese de mobilier care are nevoie de spațiu. Dacă ne dorim cu orice preț un colțar, este posibil să dăm un aspect aglomerat camerei. Fiind o piesă masivă, este greu de mutat și de adaptat în alte spații, în cazul în care intenționezi să te muți în viitor, este posibil să nu se mai potrivească. Asta, deși, toate camerele din toate casele au colțuri, nu?

 

Alegerea unei canapele sau a unui colțar living este o decizie pe termen lung pentru că este o piesă de mobilier pe care o folosești mai mulți ani până ce o schimi. În acest obiect de mobilier investești timp și bani și este bine să fie o decizie bine documentată, bazată pe nevoile familiei tale, dar și pe ceea ce îți oferă spațiul.

 

Colțare living

 

Cel mai bine este să optezi pentru un colțar dacă ai o familie numeroasă și o casă suficient de încăpătoare. În acest caz, este alegerea cu adevărat cea mai potrivită pentru tine. În caz contrar, însă, o canapea – de preferință extensibilă – ar trebui să fie mai mult decât suficientă.