Casa si gradina

Sfaturi pentru a alege cel mai bun scaun de birou

Petrecem mult timp la muncă, așezați pe scaun în fața calculatorului, indiferent că o facem de acasă sau de la birou. De aceea, problemele lombare sunt principala amenințare pentru cei cu un loc de muncă ce implică multe ore într-un scaun de birou.

 

Problema apare când începi să te interesezi cu privire la un scaun de birou ergonomic, care să-ți protejeze spatele de dureri și stres. Specialiștii susțin că, în mod normal, între 60 și 70% din mobilierul de birou așa numit ergonomic este inadecvat.

 

Ce probleme lombare provin de la șezutul pe scaun?

 

Petrecem 8-10 ore în fața computerului. Dacă înmulțim aceste ore cu întreaga noastră viață profesională, acestea sunt multe ore de șezut. Dar… ce riscuri putem întâmpina? Acestea provin în principal din două cauze:

 

  1. Primul este din cauza posturii.

 

  1. Al doilea, din cauza faptului că păstrăm mereu aceeași poziție în scaun

 

În ambele cazuri, există o relație directă între problemele posturale și cauzele lor din cauza mobilierului, organizarea mediului de muncă și a muncii în sine.

 

Sfaturi pentru cumpărarea unui scaun care vă protejează spatele

 

Este necesar să preveniți! Acesta este principalul sfat privind sănătatea, adică să stați confortabil în scaun. Și ca reminder, problemele de spate nu vin când ești tânăr, ele vin cu vârste înaintate și aici remediul nu mai funcționează. Deci, luați notă de următoarele sfaturi pentru a cumpăra un scaun de birou sănătos.

 

1 – Optează întotdeauna pentru un design ergonomic al scaunului

 

Când vă întrebați cum ar trebui să arate designul unui scaun de birou? Răspunsul rapid este „confortabil”. Dar ergonomia și confortul, în realitate, sunt două concepte diferite, deși legate.

 

Când vorbim despre un „scaun confortabil”, nu ne va reduce durerea, într-adevăr, astfel încât să nu ne schimbăm poziția timp de mai multe ore. Și acolo, potrivit experților, este locul în care apar cele mai mari afecțiuni.

 

Cum să știu dacă un scaun este confortabil pentru mine? Dacă unghiurile șoldurilor, genunchilor și gleznelor nu sunt confortabile la 90 de grade, atunci scaunul este prea înalt sau prea jos. Toate articulațiile trebuie să rămână la 90 de grade.

 

Studiul ergonomiei într-un scaun permite lucrătorului să sufere cele mai puține consecințe posibile atunci când stă și își execută munca.

 

Scaunele de calitate sunt acoperite de studii de ergonomie certificate pentru prevenirea bolilor profesionale. Când cumpărați un birou de la emag ai nevoie de un scaun pe masura, care își spune „ergonomic”, de aceea trebuie sa va asigurați că scaunul are un astfel de certificat.

 

2 – Contează cât timp petreci în scaun

 

La prima vedere, acest lucru poate părea o prostie și, în realitate, în multe cazuri nu avem idee. Dar trebuie să știm că producătorii garantează ergonomia scaunelor pentru un număr limitat de ore petrecute așezați.

 

Multe scaune de birou sau scaune de gaming sunt aprobate numai pentru utilizarea zilnică de 4 ore, în loc de cele 8 care sunt atribuite în mod normal muncilor de birou sau invatarii. Nu uitati nici de sanatatea oculara, mai ales daca petreceti mult la birou chiar si in perioada scolii online.

 

Un scaun ergonomic servește la prevenirea bolilor profesionale, dar, de asemenea, ar trebui să facem și noi ceva în acest sens și anume să ne exercităm mușchii pe tot parcursul zilei.

 

Se recomandă ca cel puțin o dată la 2 ore să ne ridicăm și să facem întinderi (spate, gât, picioare și brațe) pentru a evita supraîncărcarea mușchilor și amorțeala picioarelor din cauza lipsei circulației sângelui.

 

3 – Un spătar bun pe scaun este esențial

 

Suportul pentru spate este obiectivul principal al multor scaune ergonomice, dar ce face un scaun bun în ceea ce privește sprijinul pentru spate? Ca scaunul să includă un amortizor care să vă împingă spatele înainte atunci când vă așezați.