Sanatate

Cea mai bună albire a dinților din Cluj

Procesul de albire a dinților este cea mai profundă modalitate de curățare dentară.

Atunci când periajul uzual, periajul profesional și detartrajul sunt insuficiente, pentru a îndepărta pigmentația dinților, soluția este o albire dentară.

Culoarea dinților dumneavoastră poate fi, în mod natural, una mai închisă, gălbuie sau maronie, sau poate fi o cauză artificială a pigmentării, datorată consumului de cafea, tutun, ceai sau excesului de medicamente (în special, antibiotice).

Ceea ce trebuie să aibă în vedere pacientul este faptul că, prin albirea dinților, smalțul dintelui și dentina nu vor fi deteriorate.

Albirea se realizează cu un gel profesional, a cărui substanță activă, din categoria compușilor peroxidici, este peroxidul de hidrogen. Acesta penetrează smalţul şi albește dentina.

Rezultatul, obținut în urma procedeului de albire a dinților, depinde de variați factori: gradul și tipul pigmentării, concentrația agentului de albire și timpul de acțiune al acestuia, frecvența repetării tratamentului.

Cauți un cabinet stomatologic profesionist cu servicii de albire a dinților la prețuri accesibile? Cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj-Napoca este cea mai bună alegere pentru tine! Pe lângă rezultatele bune și de durată garantate, aceștia dispun de aparatură modernă și tehnologie de ultimă generație pentru ca pacienții să se bucure de cea mai bună experiență la medicul stomatolog.

Procedeul

Medicul stomatolog vă va izola gingiile cu un baraj protector cauciucat, sau cu un gel, și va aplica gelul, pe bază de peroxid, pe exteriorul dinților. După care va proiecta o lumină specială(laser sau led), aproximativ o oră.

Un medic stomatolog profesionist (https://dentocalm.ro/) va obține efectele scontate, dar, chiar și așa, există unele consecințe, independente de profesionalismul medicului, cum ar fi: sensibilitatea dentinară, manifestată prin reacții incomode, la rece sau cald, și iritarea gingiilor.

Dacă aveți o coroană dentară, există riscul ca, în urma albirii, să se evidențieze o culoare neuniformă a dinților.

Modalități de albire

În funcție de gradul de pigmentare, de nuanțele de deschidere dorite și de rapiditatea obținerii efectului, medicii stomatologi au la îndemână mai multe modalități de albire dentara. Decizia vă aparține dumneavoastră.

Astfel, puteți alege:

– albire dentara cu acceleratori de albire

– albire dentara cu gel profesional aplicat cu gutieră

– procedeul de albire dentara cu pudră de bicarbonat.

Acceleratorul de albire presupune aplicarea unui gel, în prezența unei surse de lumină, cu un spectru între 460-490 nm care activează peroxidul de hidrogen.

Albirea cu gel aplicat cu gutieră presupune o amprentă personalizată care se va face de către medicul stomatolog și se va executa în laboratorul de tehnică dentară. Gutierele obținute se păstrează și se folosesc la albirile ulterioare.

Albirea cu pudră de bicarbonat se face în cazul dinților care au pete superficiale, datorate consumului de cafea, ceai, vin roșu, tutun etc. Albirea cu bicarbonat de sodiu se face în cazul în care dinții sunt suficient de albi și nu necesită gel profesional. Pentru siguranța și integritatea danturii dumneavoastră, apelați la medicul stomatolog, pentru acest procedeu.

Dacă dinții dumneavoastră, în mod obișnuit, sunt albi, dar au fost afectați de excesele menționate mai sus, și doriți o refacere a culorii naturale, albirea cu bicarbonat de sodiu este procedeul pe care trebuie să-l optați.

Durata rezultatelor

Pacientul trebuie să ştie că albirea dentară nu este o soluţie permanentă.

Rezultatele acestui tratament se vor diminua în timp.

În mod normal, efectele albirii se păstrează între 6 luni şi 2 ani.

Chiar dacă procesul de repigmentare nu poate fi stopat, el poate fi încetinit prin evitarea fumatului si a consumului de alimente şi lichide cu potenţial de colorare.

Dintre aceste substanţe amintim ceaiul puternic colorat, cafeaua, tutunul sau vinul roşu.