IT si tehnologii

Cum alegi boxele potrivite

Pentru pasionații de muzică alegerea unor boxe poate fi o adevărată provocare: să fie boxe JBL, boxe Yamaha, boxe Behringer? Cu atât de multe branduri și modele existente este firesc să afli în dificultate uneori, însă important este să știi ce criterii să urmărești atunci când vrei să îți cumperi boxe noi.

Fie că vrei să asculți muzica ta preferată, să vizionezi filme și seriale sau să te relaxezi jucându-te pe PC, boxele îți oferă experiențe plăcute, iar pentru a te bucura la maximum de acestea, te sfătuim să alegi unele de calitate, așa cum sunt boxele JBL le gasiti pe Emag.

Iată care sunt aspectele la care e bine să fii atent.

  1. Nevoile tale

Înainte de orice, gândește-te care sunt momentele în care folosești cel mai mult boxele. Atunci când ești acasă și vrei sa te uiți la un film sau să asculți muzică? Atunci când pleci în concediu? În mașină? Clarifică scopul pentru care vrei să faci achiziția și îți va fi mult mai ușor să știi ce fel de boxe să alegi. Dacă le vei folosi mai mult atunci când ești acasă, te poți orienta către un sistem audio complex, dar dacă mai degrabă le pui în funcțiune când conduci sau când ești în concediu, boxele auto și cele portabile sunt mai potrivite pentru nevoile tale. Dacă nu știi ce să alegi, boxele JBL îți oferă o mare varietate de modele.

  1. Tipul boxelor

După ce te-ai lămurit care este scopul achiziției, stabilește ce fel de boxe îți dorești. Cele mai des utilizate sunt cele pe care le poți plasa direct pe podea, cele subwoofer, de perete, stand sau bookshelf, pe care le poți pune pe raft, cele portabile și cele audio. Te sfătuim să te documentezi despre fiecare model pentru   a-ți da seama exact care sunt cele potrivite pentru tine și nevoile tale de utilizare.

  1. Spațiul în care le vei amplasa

Un alt criteriu important este acela care vizează dimensiunile camerei în care vei amplasa boxele. Dacă deții un spațiu mai mare, te poți gândi la un sistem audio complex, cu boxe mari, de podea. Ia în calcul și faptul că, pentru o bună calitate a sunetului, este necesar ca între boxe să păstrezi o distanță minimă și la fel și între boxe și perete. În cazul în care camera este mai mică, alege boxe de raft, care să nu ocupe foarte mult loc și bucură-te de ceea ce îți oferă.

  1. Specificații tehnice

Calitatea este extrem de importantă atunci când ne referim la alegerea unui sistem audio, așa că nu face rabat de la ea. Fii atent la puterea pe care o oferă boxele, care este dimensiunea și care este greutatea lor, în ce măsură acestea pot elimna distorsiunile, dacă sunt sau nu compatibile cu celelalte echipamente audio la care le vei conecta. De asemenea, ține cont și de sensibilitatea lor (o sensibilitate ridicată este un indicator al eficienței lor), impedanța potrivită pentru sistemul audio și nu în ultimul rând materialul difuzorului – fibra de sticlă este recomandată deoarece este mult mai calitativă decât plasticul sau hârtia.

Și nu uita să ții cont de calitatea produsului. Îți recomandăm să consulți oferta de boxe JBL pentru că orice ai alege știi că nu vei da greș. Nu ezitati sa profitati de ofertele Genius oricand este cazul!