IT si tehnologii

Red Dead Redemption 2: Easter Eggs pe care le poți găsi în joc

Red Dead Redemption 2 este un joc de aventură lansat în 2018 de către Rockstar Studios. Acesta este cel de-al treilea joc din seria Red Dead și e un prequel al jocului Red Dead Redemption din 2010. Acțiunea jocului se petrece în 1899, într-o reprezentare ficțională a Vestului Sălbatic, și urmărește povestea lui Arthur Morgan, un membru al găștii Van der Linde. Acesta trebuie să se confrunte cu declinul Vestului Sălbatic și să încerce să supraviețuiască forțelor guvernamentale, găștilor rivale și altor adversari. Povestea îl mai urmărește și pe John Marston, protagonistul din primul Red Dead Redemption.

Jocul este prezentat atât la persoana întâi cât și la persoana a treia, iar jucătorul poate și să exploreze lumea la liber. Jucând Red Dead Redemption 2, vei participa la dueluri cu arme, jafuri, vânătoare, călărit și vei interacționa cu caractere din joc pentru a menține  rating-ul de onoare a personajului tău.

Red Dead Redemption 2 a fost lansat pentru console PlayStation 4 și Xbox One în octombrie 2018 și pentru Microsoft Windows și Stadia în Noiembrie 2019. Modul multiplayer al jocului a fost lansat ca versiune beta în noiembrie 2018, iar în mai 2019 a fost lansat complet.

Jocul ascunde o multitudine de referințe la filme, nu numai western. Aceste Ester Eggs sau mici surprize sunt ascunse prin joc pentru a fi descoperite. Iată care sunt și la ce fac referire:

Butch Cassidy și Sundance Kid

Butch Cassidy și Sundance Kid a fost una din sursele principale de inspirație pentru Red Dead Redemption 2. Filmul urmărește două personaje care fac tot posibilul să scape de vânătorii de recompense trimiși de un magnat de cale ferată, roluri completate în Red Dead Redemption 2 de către Pinkertons și, respectiv, Leviticus Cornwall. În film, Butch elaborează un plan de evadare în Bolivia cu Australia ca plan de rezervă. Planul lui Dutch este de a fugi în Tahiti, menționând și Australia ca plan de rezervă. Pe lângă primul jaf de tren, scena în care Dutch și Arthur sar de pe o stâncă pentru a scăpa de armată este o referință directă la scena din Butch Cassidy și Sundace Kid unde Butch și Kid scapă de urmăritori sărind de pe o stâncă în râul de sub.

Asasinarea lui Jesse James de către lașul Rober Ford

O scenă prezentată într-un trailer original al Red Dead Redemption 2 arată un tren care se apropie de o bandă de haiduci care așteaptă să îl jefuiască noaptea. Aceasta este o referință la o scenă asemănătoare din Asasinarea lui Jesse James de către lașul Robert Ford, unde banda baricadează o cale ferată în timpul nopții pentru a jefui un tren.

Tombstone

Diagnosticul cu tuberculoză a lui Arthur este inspirat de boala lui Doc Holliday, un pistolar din viața reală, a cărui interpret este Val Kilmer în filmul Tombstone. La fel ca Arthur, boala terminală și deteriorarea fizică a lui Doc este povara pe care o poartă, dar nu-l oprește să lupte pentru cei cărora îi este loial până la capăt.

The Revenant și Jeremiah Johnson

Pălăria legendară de urs din Red Dead Redemption 2 al celor de la Rockstar se bazează pe cea purtată de Robert Redford în Jeremiah Johnson, un western bazat pe omul de munte cu același nume, din viața reală. Este aproape imposibil să obții pălăria legendară de urs fără să ai câteva întâlniri strânse cu un urs grizlly, iar animațiile folosite în acele atacuri sunt foarte asemănătoare cu scenele din The Revenant, cu Lenodardo DiCaprio în rolul principal.

Cel bun, cel rău, cel urât

Mulți fani ai Red Dead Redemption 2 au remarcat faptul că Hosea Matthews, membru al găștii Van der Linde, se aseamănă cu legendarul actor occidental Clint Eastwood.Conexiunea este tot mai profundă. La tabără, Hosea poate spune o poveste despre o perioadă în care a fost aproape spânzurat pentru că fura pui de tânăr, înainte ca un străin misterios să apară și să tragă frânghia, salvându-i viața. Aceasta este o referință la Cel bun, cel rău, cel urât, unde Blondie, personajul jucat de Clint Eastwood, face același lucru pentru Tuco, partenerul său.

Mai există și alte referințe pe care le puteți descoperi doar dacă jucați Red Dead Redemption 2.