Auto Moto

Defectiunile nesesizate la timp pot conduce la accidente fatale

Traim intr-o tara cu o infrastructura precara, dar si cu un sistem public slab dezvoltat. Prin urmare, este de la sine inteles de ce tot multi oameni aleg sa foloseasca ca mijloc de transport motocicletele personale, desi ambuteiajele apar tot mai des iar riscul accidentelor domneste la tot pasul.

 

Fara doar si poate, o simpla defectiune la un cablu acceleratie poate influenta, negativ, toata deplasarea pe traseu. 

Riscurile asociate accidentelor sunt mai mari decat o simpla diagnoza

Si, in aceste conditii, ne intrebam de ce o simpla vizita la service sau o simpla diagnoza ne poate salva de la un eventual accident cu urmari fatale?

Nu putini sunt cei care disconsidera importanta reviziilor periodice pe considerentul ca  motocicleta lor este noua si astfel sunt privati de riscul ca aceasta sa se defecteze.

Sa nu uitam, insa, ca un cablu acceleratie sau capetele de bara, de exemplu, au si ele o durata de viata limitata, la fel ca si in cazul celorlalte piese moto. Deci, riscul de aparitie a unor defectiuni poate avea loc oricand, chiar in prag de concediu! Si totusi, astfel de episoade au loc fix atunci cand ne pregati sa plecam relaxati intr-o placuta si meritata vacanta, iar un pericol nu vine niciodata singur. Alegeti capete bara de la dealeri autorizati Unimotors fiind unul dintre acele magazine online de unde poti alege exact piesele care necesita schimbare.

Defectiunile la orice componenta a motocicletei poate crea, in timp, derapaje functiomale grave, asociate cu riscul de a ramane pe drum si de a nu mai avea cum sa ajungi la destinatie.

Asadar, o simpla diagnoza, mai ales in cazul sistemului de acceleratie, care sa vizeze si cablul acceleratie, pot scoate la suprafata unele defectiuni mai noi sau aparute recent. De exemplu, in cazul in care va prezentati la electrica sau la memcanica, pentru o investigatie simpla a motorului, specialistii mecanici detecteaza si o problema asociata la sistemul de ambreiaj, la sistemul de franare sau chiar cu sistemul de acceleratie, in care principalul vinovat sa fie acel cablu acceleratie. Nu ezitati sa comandati piese moto originale de la dealerii autorizati.