Sanatate

Mituri si adevar despre lentila de noapte

In ultima perioada, o noua metoda de corectare cu succes a miopiei sau asigmatismului a devenit tot mai populara in randul pacientikor. Este vorba despre lentila de noapte, o tehinica revolutionara care in locuieste cu succes purtarea de lentile zilnice, saptamanale sau lunare.

In randul internautilor mai mult sau mai putin informati circula o serie de opinii mai mult sau mai putin verificate stiintific despre modalitatea si eficienta cu care acest tratament functioneaza.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva dintre avantajele acestei metode comparativ cu metoda clasica.

Ce trebuie sa stii despre lentila de noapte?

Aceasta este un tip de lentila speciala care se aplica inainte de culcare. Ea are ca principal efect corectarea unor afectiuni oftalmilogice curente precum miopia sau astigmatismul.

In acest mod, pacientii se pot bucura de o vedere clara fara ajutorul ochelarilor de vedere. In plus, poate fi folosita ca o metoda complementara, alaturi de un set de lentile de contact zilnice sau saptamanale, progresive sau nu.

Principalul avantaj al acestor lentile este ca stopeaza progresia miopiei si a hipermetropiei.

Care este principiul de functionare?

Principiul de baza este acela de a avea capacitatea de a putea fi purtate timp de 6 sau 8 ore pe durata noptii.

Aceste accesorii ai o forma speciala si sunt fabricate dintr-un material cu un grad crescut de permeabitate a oxigenului. De aici, este lesne de inteles ca un astfel de produs are proprietatea de modela in mod delicat suprafata ochiului, astfel incat vederea sa ramana clara dupa indepartarea acestora la inceputul zilei urmatoare.

Aceste lentile sunt proiectate pentru a aplatiza partea centrală a corneei; această metodă de modelare a corneei se numește Orthokeratologie.

Pot fi purtate de pacienții care prezintă miopie și/sau astigmatism (dioptrii până la -6) și care nu doresc să poarte ochelari sau lentile de contact în timpul zilei. Pot fi folosite de asemenea în cazul pacienților cu forme de miopie și/sau astigmatism mai severe (peste 6 dioptrii).

Avantajul principal este faptul că încetinește progresia miopiei, mai ales la copii la care avansarea miopiei este evidentă.

Care este modalitatea pentru profita de avantajele acestei lentile?

In primul rand, mergi la medicul tau oftalmolog, discuta despre aceasta chestiune si urmeaza, intocmai, indicatiile sale. Stabilirea acestei metode de corectie optica este stabilita in urma unei topografii corneene. Medicul tau va evalua starea de sanatate a ochilor si va efectua masuratorile aferente. Setul de lentile se comanda pe baza masuratorile si urmeaza arhitectura anatomica a ochiului.

Cu toate acestea nu uita: mergi la controale regulate!