Sanatate

Cum sa ne protejam mai eficient vederea

Persoanele care sufera de diverse boli ale ochilor, precum astigmatism sau hipermetropie, au doua variante de a le corecta. Purtarea unei perechi de ochelari sau a unor lentile de contact poate ajuta foarte mult, insa anumite persoane chiar isi doresc sa apeleze la operatii chirurgicale. Intrucat varianta din urma nu este indicata decat in cazuri extreme, majoritatea oamenilor apeleaza cu succes la lentilele de contact. Acestea sunt utile si se pot gasi chiar si lentile de contact la preturi mici!


De multe ori ochelarii de vedere sunt scumpi, in special pentru faptul ca deseori se plateste brandul mai mult decat calitatea!

Lentilele de contact reprezinta o alternativa ideala si avantajoasa. Raportul calitate/pret este unul mai bun spre deosebire de cel al ochelarilor de vedere.

Lentilele de contact la preturi mici se gasesc in mediul online, dar si la magazinele de specialitate. Fiecare persoana interesata poate deschide o pagina de internet pentru a se documenta in ceea ce priveste modul de utilizare, intretinere si achizitie.

Exista si lentile de contact la preturi mici pentru schimbarea culorii ochiului. Acestea sunt de fapt acele lentile de contact care iti coloreaza ochiul. Ele trebuie prescrise tot de medicul oftalmolog chiar daca nu au dioptrii. Practic aceste produse sunt considerate produse medicale si de aceea ele trebuie utilizate doar la indrumarea medicului specialist.

In anotimpul cald atunci cand vreti sa va expuneti la soare este indicat sa purtati si ochelari de soare. Chiar daca purtati lentile de contact, va trebui sa va protejati si de razele ultraviolete. Aveti grija sa purtati corespunzator aceste produse intrucat riscati sa nu va oxigenati suficient corneea. Totodata este important sa aveti periodic vizite la medicul specialist deoarece lentilele de contact trebuie sa fie schimbate si intretinute pe masura. De aceea, orice vizita este buna si va pastra sanatatea ochilor tai.

Avand in vedere ca nu exista un singur tip de lentile de vedere, va trebui sa faceti o serie de analize in vederea alegerii perechii potrivite de lentile de contact ieftine!