Auto Moto

Polita auto, cea mai importanta obligatie a soferilor romani

Polița RCA auto este una dintre cele mai importante obligații pe care toți șoferii din România o dețin. Este, de asemenea, și o măsură preventivă extrem de utilă în caz de accidente. Practic, polița RCA auto te asigură că, în cazul în care ești, din nefericire, implicat într-un accident auto cauzat de tine, nu va trebui să plătești daunele înregistrate celuilalt autoturism implicat. Deși costurile implicate pentru încheierea asigurării RCA auto pot să pară destul de mari, acestea se justifică prin măsurile de prevenție asigurate și, în plus, îți garantează că nu vei fi niciodată pus în situația să plătești amenzile care se aplică dacă circuli fără polița RCA auto!

Sistemul de Bonus Malus ce a intrat în vigoare acum puțin mai mult de un an afectează în mod direct cât de mult vei plăti în viitor pentru asigurarea RCA auto. Mai precis, dacă ai grijă să adopți mereu în trafic un comportament responsabil, tradus prin lipsa de implicare în accidente auto, vei fi răsplătit la următoarele polițe RCA auto, întrucât vei plăti mai puțin.

În caz contrar, polița ta RCA auto va avea un cost mai ridicat. Toate aceste fluctuații de preț sunt strâns corelate cu istoricul tău ca șofer și este indicat să ții și tu evidența tuturor situațiilor care intervin pe parcurs. Există, bineînțeles, site-uri de specialitate unde poți verifica dacă polița ta RCA auto este încă în vigoare, precum și alte date legate de comportamentul tău în trafic.

Din fericire, astăzi, încheierea poliței RCA auto nu mai este așa o mare bătaie de cap ca în trecut. Poți să o faci foarte simplu și online, fără să mai faci multe drumuri și să pierzi timp, energie și răbdare. În plus, poți găsi chiar și opțiunea de a încheia polița și de a fi notificat automat cu o lună înainte ca aceasta să expire! E simplu să fii mereu pregătit atunci când ești organizat și profiți de aceste mici avantaje pe care le ai la dispoziție.


SURSA FOTO adevarul.ro