Sanatate

Alverna Dental Studio – implant dentar in Cluj

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, indiferent de vârstă, iar implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru a avea rezultatele dorite într-un interval scurt de timp, dar pe o perioadă îndelungată.

În general, de multe ori preferăm să ignorăm lipsa sau deteriorarea unui dinte, considerând că nu ne afectează în vreun fel viața de zi cu zi. Aceasta este, însă, o mare greșeală. Cu un efect de domino, lipsa chiar și a unui singur dinte poate duce la probleme de sănătate orală mult mai mari, la disconfort care ar putea fi evitat dar și la cheltuieli nedorite sau aspect inestetic. Toate acestea pot fi evitate cu un simplu implant dentar.

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje cu aspect natural ce se introduce în os cu scopul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți. El ține locul rădăcinii, urmând ca pe suportul artificial să se realizeze coroana dentară definitivă.

Multe persoane apelează la implanturi dentare pentru a nu fi nevoiți să poarte proteze dentare în cazurile mai grave sau a înlocui un dinte sau mai mulți. Pe de altă parte, mulți se feresc de vizitele anoste la dentist din cauza fricii de durere și disconfort. Din fericire, la cabinetul stomatologic Alverna Dental din Cluj-Napoca nu vei resimți niciuna dintre aceste probleme, bucurându-te de o experiență pozitivă cu rezultate durabile și de calitate.

În prezent există mai multe tipuri de implant dentar, alegerea se face în funcție de structura osoasă a pacientului, fiecare caz fiind unic.

Specific oricărei intervenții chirurgicale dentare, trebuie urmat un regim alimentar adaptat pentru a nu afecta implanturile dentare. În perioada următoare, pacientul este nevoit să se alimenteze cu mâncăruri moi și la temperatura camerei, dinții fiind sensibili, să evite activitățile fizice, tutunul și băuturile alcoolice. Acesta trebuie să-și clătească gura cu soluții orale specifice pentru a mentine o igienă dentară corespunzătoare în perioada de refacere. Igiena bucală este esențială în perioada de după operație.

În plus, i se vor administra calmante și antibiotice pe o perioadă de aproximativ 7-10 zile pentru reducerea durerii în cazul în care este nevoie.

În ultimii ani, tehnologia stomatologică, mai ales cea de implanturi dentare a înregistrat o dezvoltare impresionantă, ajungând să aibă o rată de succes de până la 97-98% pe o perioadă de 10-15 ani. Se poate spune că un implant dentar are o durată de viață aproximativă de 10 ani după ce s-a realizat lucrarea protetică finală cu succes.

La clinica dentară Alverna Dental Studio, echipa dedicată paciențiilor și satisfacerea nevoilor acestora oferă cele mai bune rezultate în materie de implanturi dentare la prețuri accesibile. Programează-te cu încredere!