IT si tehnologii

Războiul specificațiilor nu s-a oprit niciodată…

În ultimii ani am tot auzit că experiența de utilizare primează și că specificațiile nu mai contează atât de mult. Dacă ești căutarea unui laptop și ai un buget fixat, atunci specificațiile contează foarte mult pentru tine.

 

Așa că aspectul unui laptop nu va fi primul lucru la care te vei uita atunci când cumperi un laptop. Vestea bună este că le poți avea pe amândouă. Dell a cucerit un nou segment de utilizatori prin gama de laptopuri XPS, iar modelele de 15 inch au devenit sinonime cu performanța portabilă.

 

Dacă ești în căutarea unui laptop de gaming, un Dell XPS 15 nu este chiar cea mai potrivită alegere. Dacă totuși ești în căutarea unui laptop care să bifeze toate ingredientele unui model de performanță, merită să arunci o privire peste această familie.

 

Spunem familie pentru că un Dell XPS 15 sare chiar si de 10.000 ron. În momentul de față, această sumă îți aduce un ecran de 15.4” și rezoluție Full HD, placă grafică integrată de la Intel și a opta generație de procesor Quad Core de la același producător. Cu 256 GB de memorie flash și 8 GB RAM, acest model este un punct de plecare foarte bun pentru cei ce doresc performanța la orice pas.

 

Cu toate astea, familia Dell XPS 15 include mai multe modele, iar dacă bugetul tău poate fi extins, poți adăuga un procesor Hexa Core i7 și o placă video NVIDIA de 4 GB. Prețul? $1399.

 

Evident că sunt alți producători ce pot oferi o astfel de performanță la prețuri mai mici. Însă, când vine vorba de pachetul complet, puțini se pot apropia de un Dell XPS 15.

 

Nici măcar gigantul Apple nu poate concura la preț cu un model cu o configurație a unui Dell XPS. Pentru început, un MacBook Pro de 15” nu are o configurație asemănătoare modelului de $999. Apple comercializează un MacBook Pro de 15” direct cu procesorul Hexa Core Intel de a opta generație, o placă video de 4 GB, ce poartă semnătura AMD și 16GB RAM. Prețul pentru toate acestea? $2399. Configuratorul Dell nu permite adăugarea de memorie suplimentară pentru modelul de $1399, însă următorul model, la $1699, egalează memoria RAM cu cea pe care o găsim pe MacBook Pro, dar dublează și memoria de stocare la 512 GB.

 

Iar dacă ai bugetul unui MacBook Pro și optezi pentru un Dell XPS 15, vei avea la dispoziție 1 TB de memorie flash și chiar și atunci vei rămâne cu bani în buzunar.

 

Este normal ca experiența de utilizare să conteze semnificativ în alegerea unui laptop. Contează atât de mult cât să justifice o diferență de sute de dolari?