Vedete

Ultimul supravietuitor al Epocii de Aur – Kirk Douglas – a decedat pe 5 februarie

Ultimul supravietuitor al Epocii de Aur – Kirk Douglas – a decedat pe 5 februarie 2020 la venerabila varsta de 103 ani.


”Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că astăzi ne-a părăsit Kirk Douglas, la vârsta de 103 ani. Pentru lume era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat; dar pentru mine și pentru frații mei Joel și Peter el a fost, simplu, tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat”

Michael Douglas, fiul

In anul 1959, Kirk Douglas a avut o nominalizare la Oscar la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolul lui Midge Kelly din ”Champion”.

Celebrul Kirk Douglas in tinerete
Celebrul Kirk Douglas in tinerete

 

Mesaje emotionante au fost scrise si de actori celebri care l-au cunoscut, mai mult sau mai putin.

Kirk Douglas era fiul unor imigranți evrei veniți în SUA din Rusia, iar numele său real era Issur Danielovitch Demsky.

Familia lui era săracă, locuia într-un ghetou, dar asta nu l-a împiedicat pe Kirk Douglas să fie un elev strălucit și un atlet desăvârșit. Și-a plătit singur studiile universitare la St. Lawrence University, participând la competiții ca luptător profesionist și lucrând ca ospătar și portar.

Atras de actorie, a debutat pe Boradway în 1941, cu ”Spring Again”, dar cariera i-a fost întreruptă de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

A plecat pe front în același an, iar în 1945, după încheierea războiului, s-a întors pe scena teatrului și și-a luat un mic job și în radio.

Kirk Douglas a fost însurat cu Diana Douglas între 1943 și 1951, iar în 1954 s-a căsătorit cu Anne Douglas, care în aprilie urmează să împlinească 101 ani!


Dumnezeu sa-l odihneasca!