Casa si gradina

Caloriferul electric cu ulei, una dintre cele mai bune opțiuni pentru orice casă

Deși există mai multe tipuri de calorifere electrice, unul dintre cele mai răspândite și mai populare, grație eficienței sale, este caloriferul electric cu ulei.

 

Gândindu-ne la zilele reci, este bine să vedem ce alternative avem pentru a încălzi casa. Caloriferele electrice cu ulei par una dintre cele mai fezabile și recomandate opțiuni.

 

Un astfel de calorifer este conectat la curent și poate încălzi o cameră sau orice încăpere din casă printr-un proces care implică încălzirea unui fluid termic în interior, odată ce a fost pornit.

 

Acest fluid (pe care îl numim ulei) este special conceput și este cel care distribuie căldura uniform prin calorifer, transferând căldura către metalul care, în acest fel, transportă căldura în cameră. Căldura circulă apoi prin cameră prin convecție naturală, deoarece orice aer care lovește radiatorul se încălzește. Acest lucru face ca întreaga cameră să se încălzească în cele din urmă.

 

Calorifer electric emag.ro oferte speciale

 

Modelele actuale sunt prevăzute cu geluri termodinamice și lichide care au proprietăți excelente de reținere a căldurii. Deci, aceste calorifere electrice nu trebuie să lucreze din greu pentru a-și menține temperatura ideală, făcându-le foarte eficiente din punct de vedere energetic.

 

În acest fel, puteți economisi energie și bani, deoarece caloriferul electric se va opri automat odată ce ați atins temperatura dorită și îi puteți simți căldura pentru o perioadă mai lungă de timp. Caloiferele umplute cu ulei sunt, prin urmare, opțiuni potrivite pentru și pentru camere mai mari, care sunt în uz constant.

 

Practic, toate caloriferele electrice cu ulei vândute astăzi pe piață au un consum redus, deoarece utilizează doar o medie între 2.000 și 3.000 W de putere, mențin căldura după ce au fost oprite și designul lor este destul de ușor; de fapt le putem cumpăra cu roți pentru a le duce oriunde vrem sau pentru a le agăța de perete.

 

 

Eficiența și consumul redus îl fac un model de luat în considerare atunci când doriți să reduceți nivelul de consum de energie și, prin urmare, amprenta dvs. asupra mediului.

 

Primul avantaj al unui calorifer electric cu ulei este că, în general, este mai ieftin față de alte variante de calorifere electrice.

 

Apoi, aceste calorifere electrice sunt silențioase, nu emit zgomot, spre deosebire de alte sisteme care emit un zumzet ușor.

 

Calorifer electric


Sunt confortabile și portabile, putându-ne bucura de căldură oriunde avem o priză, deoarece nu au nevoie de instalare. Majoritatea au un termostat pentru a le putea programa, de exemplu, cu o jumătate de oră înainte de a ajunge acasă sau pentru ca atunci când te trezești să se încălzească zona.

 

Nu generează deșeuri. De asemenea, deoarece uleiul pe care îl transportă în interior este în interiorul bobinelor radiatorului și nu arde niciodată, nu trebuie să fie înlocuit sau reîncărcat.

 

Cu excepția curățării și utilizării corespunzătoare, nu necesită întreținere.

Păstrează căldura pentru o anumită perioadă de timp (între 45 de minute și o oră în funcție de putere) odată ce sunt oprite.