Casa si gradina

Șapte beneficii ale cafelei despre care probabil nu știai

Studii recente arată că trei cești de cafea pe zi, pe lângă că au un puternic efect stimulator cu efect vasodilatator, previn diverse tipuri de cancer și boli precum diabetul. Consumul de cafea nu îți aduce doar avantaje fizice, ci și psihologice, dat fiind că-ți conferă o creștere a energiei, plăcerii și entuziasmului. Dar beneficiile cafelei nu se opresc aici. În continuare, câteva din avantajele băutului de cafea pe care probabil nu le cunoșteai.

 

Espresor Saeco – oferte eMAG!

 

  1. Crește nivelul de atenție și concentrare

 

Ingredientul prin care cafeaua a făcut atât de mulți adepți de-a lungul timpului este cafeina. Un important element psihoactiv, care accelerează toată activitatea cerebrală, ridicând nivelul de noradrenalină și de dopamină.

 

Mai multe studii au demonstrat că, pe lângă beneficiile anterior menționate, cafeaua îmbunătățește aspecte esențiale precum starea de spirit, memoria, vigilența și funcțiile cognitive. De aceea, cafeaua te ține mai mult timp treaz și reduce oboseala. Din aceeași cauză, experții recomandă să nu depășești cantitatea de cinci cești de cafea zilnic, pentru că, băută în exces, cafeaua produce insomnii.

 

  1. Ajută la arderea grăsimilor

 

Ai remarcat că majoritatea suplimentelor alimentare pentru slăbit au în componență cafeină? Nu întâmplător! Cafeaua este o substanță naturală între beneficiile căreia se numără și ajutorul dat la arderea grăsimilor.

 

  1. Crește randamentul fizic

 

Unul dintre principalele beneficii ale cafelei este că ajută la creșterea nivelului de adrenalină din corp. Astfel, două cești de cafea băute înainte de a ieși la alergat sau înainte de sală ajută la u randament mai bun în practicarea sportului.

 

Cafeaua ajută la creșterea randamentului fizic descompunând celulele de grăsime, eliberând acizii grași pe care corpul îi folosește drept combustibil. În plus, ajută la contracararea oboselii, ceea ce duce la o creștere a capacității de procesare a informațiilor vizuale. Așadar, de-acum știi, pentru un randament sporit atunci când faci sport, bea o ceașcă de cafea înainte.

 

  1. Îți oferă o cantitate mare de nutrienți esențiali

 

De obicei se crede că băutul cafelei îți pune mintea în mișcare, grație aportului de cafeină. Dar ceea ce nu știai este că o cană de cafea conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor. La aceștia se adaugă vitaminele B2 și B5 (acidul pantotenic), mangan, niacină (vitamina B3), magneziu și potasiu. Un cocktail puternic împotriva radicalilor liberi.

 

  1. Reduce riscurile de diabet

 

Un alt beneficiu dintre multiplele oferite de cafea este puterea sa de prevenire a anumitor boli. Diabetul cel mai frecvent este cel de tip 2, care poate fi evitat prin menținerea unei vieți sănătoase prin practicarea de exerciții fizice în mod regulat. Dar și cafeina reduce riscul de îmbolnăvire de diabet cu un procent între 23% și 50%, deși unii cercetători ridică acest procent până la 67%.

 

  1. Reduce riscul afecțiunilor neurodegenerative

 

Alzheimer și Parkinson sunt principalele boli neurodegenerative care, din păcate, sunt tot mai frecvente în epoca noastră, din cauza îmbătrânirii populației. Studiile au demonstrat, însă, că băutorii de cafea au cu până la 60% mai puține riscuri de îmbolnăvire de Parkinson și cu 65% mai puține riscuri de îmbolnăvire de Alzheimer.

 

Din câte se pare, cafeina este din nou componenta care influnețează aceste procente.

 

Expresor Saeco – oferte speciale online

 

  1. Îți îngrijește ficatul, evitând îmbolnăvirea de ciroză

 

Patru căni de cafea pe zi reduce cu până la 80% riscul de îmbolnăvire de ciroză, boală care, în majoritatea cazurilor, este mortală. În același timp, cafeaua reduce riscurile îmbolnăvirii de hepatită. Ficatul joacă un rol important în organism, reglând metabolismul lipidelor, carbohidraților și proteinelor. Împreună cu pancreasul, ficatul reglează nivelul de glucoză din sânge.

 

Acestea sunt doar câteva din nenumăratele beneficii ale cafelei. Pentru a te bucura mereu de o cafea bună, la îndemână, chiar la tine acasă, ia în calcul achiziționarea unui expresor Saeco, care îți garantează cafea de calitate în orice moment.